Demre'de kan bağış kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Demrede kan bağış kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2017 11:14

Demre'de kan bağış kampanyası

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde 4 gün süren kampanya kapsamında 389 ünite kan bağışında bulunuldu.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Demre'de 4 gün süren kan bağışı kampanyası düzenledi. Dr. Tamer Eser başkanlığında 7 kişilik kan bağışı ekibi, kan bağışı otobüsüyle Demre'ye geldi. Ekip birinci gün Beymelek Mahallesi'nde 47 ünite kan bağışı topladı. İkinci gün Demre merkezinde 122 ünite, üçüncü gün 118 ünite ve dördüncü gün 102 ünite olmak üzere 4 günde toplam 389 ünite kan bağışı toplandı.

Dr. Tamer Eser, "Demreliler kan bağı konusunda son derece duyarlı. Özellikle kan bağışı kampanyası sırasında üç gün olumsuz hava koşulları yaşadık. İlk gün Beymelek Mahallesi'nde yağmur ve fırtınaya yakalandık. Buna rağmen dört günde 389 ünite kan bağışı yapıldı. Bir ünite kan bağışı, yeri geldiği zaman bir can demektir. Bugün vereceğiniz bir ünite kan, yeri geldiği zaman size veya bir yakınınıza can olarak geri dönebilir. Kan bağışı konusunda tüm vatandaşımızı duyarlı olmaya çağırıyorum. 18- 65 yaş aralığında sağlıklı olan kadınlarımız 4 ayda bir kez, erkeklerimiz 3 ayda bir kez kan bağışında bulunabilir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!