Demre'de gecikmeli cumhuriyet kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Demrede gecikmeli cumhuriyet kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 14:10

Demre'de gecikmeli cumhuriyet kutlaması

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre İlçesi'nde hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 29 Ekim kutlamaları yapıldı.

Demre'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, hava muhalefeti nedeniyle gecikmeli olarak yapıldı. Demre Stadı'ndaki kutlamalara Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Jandarma Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Ümran Kılıç, Emniyet Müdürü Kürşat Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Harun Keskin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, MHP İlçe Başkanı Alim Atabey, sivil toplum kuruluşlarının temsilleri ve vatandaş katıldı.

Kutlamalar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Öğrencilerin şiirler okuduğu kutlamalarda Demre Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi gösteri yaptı. İmam Hatip Anadolu Lisesi Melodika Grubu 'Memleketim' şarkısını seslendirdi. 80'inci Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Haydar Yalçın'ın hazırladığı gösteride Kurtuluş Savaşı'nı canlandırdı. 80'inci Yıl Cumhuriyet Ortaokulu Korosu, müzik öğretmeni Yıldız Sağlam yönetiminde cumhuriyet şarkıları söyledi.

Ortaokullar ve liseler arasında düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Resim dalında birinciliği Karabucak Ortaokulu'nda Ela Çevik, şiir dalında Saz Ortaokulu'ndan Tuğçe Kaçmaz, kompozisyon dalında Bil Ortaokulu'ndan Gamze Ömer birinci oldu. Liseler kompozisyon dalında birinciliği Demre Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Betül İpek aldı.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Murat Uz yaptı. Uz, "Bu toprakları bize vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Türk ulusu, Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin getirdiği kazanımlarla çağdaş dünyada yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletidir. Irk, din, dil ayırımı gözetmez. Cumhuriyet, Türk ulusunun her bireyine eşin yurttaşlık hakkı vermiştir. Alacağımız daha çok yol var. Milletçe bir olarak önümüzdeki engelleri de aşacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!