Demre'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Demrede Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 11:21

Demre'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı

Haberin Devamı

 

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlandı. Etkinlikler kapsamında Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, flyboard gösterisi yaparken, yağlı direk yarışı da ilgi çekti.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 92'nci yıldönümü Demre'de törenlerle kutlandı. Çayağzı Limanı'nda yapılan kutlamaları Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Ak Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, belediye meclisi üyeleri ve yaklaşık 1500 vatandaş izledi.

Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kaymakam Murat Uz ve Belediye Başkanı Süleyman Topcu, şehit denizciler için denize çelenk bıraktı. 12- 15 yaş grubu 50 metre serbest yüzme yarışında Mehmet Efe Şekerci, kurbağalamada Burak Manavgatlı, sırt üstünde Umut Kocabaş birinci oldu. 15- 18 yaş 100 metre serbest yüzme yarışlarında Furkan Ayrancı, kurbağalamada yine Furkan Ayrancı birinci oldu. 400 metre 18 yaş üstü serbestte Mustafa Kıyak, kurbağalamada Ümit Şekerci, sırt üstünde Ege Boyalı birinci oldu. Su altında tabak bulmada Serkan Eren, motor yarışlarında da Mevlüt adlı tekne birinci oldu.

Kutlamaların en ilgi çeken etkinliği yağlı direkten bayrak alma yarışı oldu. 30 kişinin katıldı yarış hava kararıncaya kadar sürdü ancak bayrağı alabilen çıkmadı. Kutlamaların sonunda flyboard gösterisi yapıldı. Belediye Başkanı Süleyman Topcu da flyboarda binerek gösteri yaptı.

Kaymakam Murat Uz, "Bu yıl 92'nci yıldönümünü kutladığımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin denizlerde egemenliği sağladığı yılın yıldönümü. Bu günümüzü sağlayan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, yaşama veda eden denizcilerimizi şükranla anıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!