Demokratik sporcu

Güncelleme Tarihi:

Demokratik sporcu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 20:13

Opel’in 50 yıllık geçmişe sahip olan modeli Opel GT’yi Almanya Rüslsheim’daki merkezinde ziyaret ettik. İlk tasarımının üretim tesisindeki çatı katında yapıldığı Opel GT’nin yeni modeli en teknolojik özelliklerle donatıldı. Opel GT’nin baş tasarımcılarından Boris Jacob, “Amacımız spor otomobilleri ekonomik fiyatlarla daha demokratik hale getirmek” dedi.

Haberin Devamı

4 KİŞİLİK otomobiller popüler olduğun için tasarımcılar bu yönde çalışmalar yapar ancak akıllarında her zaman iki kişilik spor bir model hayali vardır. İşte tam 50 yıl önce de Opel’in baş tasarımcısı Erhard Schnell, kalemlerini alır ve birkaç kara kalemle aklındaki modeli kağıda döker. Bu tasarım Schnell’in o kadar çok hoşuna gider ki, tasarım merkezinin çatı katında şirketten bütçe istemek için beklemeden ‘Opel Kadett’ şasesi üzerinde bu modeli geliştirir. Efsane modeller arasına giren bu modelin adı da Opel GT olur.

Aradan geçen 50 yıl sonra Opel GT, Cenevre Fuarı’nda yeniden canlandı. Bu sebeple Almanya Rüsslsheim’daki Opel K48 adındaki üretim tesislerine gittik ve tasarım stüdyosundaki Opel GT çalışmalarını inceledik. Yeni Opel GT, yeni bir tasarım ekibi tarafından tasarlansa da Erhard Schnell tüm çalışmaları yakından takip ediyor. Çatı katında tasarlanan o spor otomobil, konsept modelinde hem daha teknolojik hem de herkesin ulaşabilmesi için daha ekonomik. Tasarım merkezinde bir araya geldiğimiz Opel GT’nin baş tasarımcılarından biri olan Boris Jacob, Opel GT ile amaçlarının spor otomobilleri ekonomik fiyatlarla daha demokratik hale getireceklerini söyledi.

EKONOMİK FİYAT

Jacob, “Yüksek performanslı bir spor otomobil almak için yüzbinlerce Euro’yu gözden çıkarmak gerekiyor. Yüksek motor hacmi ve yakıt harcaması da spor otomobilleri sadece belli bir ekonomik gelire sahip olan kişilerin ulaşabilmesini sağlıyor. Opel GT ise düşük motor hacmi ve yeni bir tasarım anlayışı ile bir spor otomobili daha erişebilir yapacak. Kısacası biz Opel GT ile spor otomobilleri daha demokratik hale getiriyoruz” dedi. Jacob’ın paylaştığı bilgilere göre Opel GT’nin fiyatının 35 bin Euro civarında olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

AKILLI TELEFONLA KONTROL EDİLECEK

Opel GT, yakın gelecekteki araçların nasıl tasarımlara sahip olacağını gayet iyi şekilde gösteriyor. Konsept araçta dikkat çeken ilk detayla daha binmeden tanıştı. Bu yenilik ise aracın tamamen akıllı telefondan kontrol edilmesi. Elektrikli motorla desteklenen kapılarda açma kolu bulunmuyor. Bunun yerine akıllı telefonunuzu cebinizden çıkarıp kapıları açma buttonuna basmanız gerekiyor. Kapıları aynı şekilde kapatmak için de kol kuvveti kullanmıyorsunuz. Diğer dikkat çeken teknolojik detay ise dış dikiz aynalarının bulunmaması. Bunun yerine aracın her iki yanında da geniş açılı kameralar bulunuyor. Bu kameralar aracın içindeki sürekli açık olan sağ ve sol kısımlardaki ekranlara aktarılıyor. Bu da aracın sağını ve solunu görebilmeyi oldukça kolaylaştırıyor. Araçların ayrılmaz bir parçası ekranlar oldu. Opel GT tasarımcıları da bunu göz önünde bulundurarak aracın ön konsolunu tamamen ekrana dönüştürmüş. Hız, devir, yakıt tüketimi, navigasyon, trafik bilgisi, eğlence sistemleri tüm konsola yansıtılıyor. Ancak bu ekran sisteminin en dikkat çekici özelliği ise kişiselleştirilebilir olması. Yani istediğiniz bölgeye istediğiniz bir araç bilgisini yansıtabiliyorsunuz. Bu da günümüz teknoloji eğilimlerini takip ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!