Demokrasi Parkı'ndaki kafeteryalar kiralandı

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi Parkındaki kafeteryalar kiralandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1998 00:00

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Demokrasi Parkı'ndaki deniz manzaralı, teraslı iki kafeteryasını ayda 800 ve 760 milyon liraya kiraladı.

Kafeteryalardan ikisinin evsizlerin mek*anı olmaktan kurtarılması ve parka canlılık kazandırılması amacıyla kiralanması için bir süre önce ihale açılmıştı. Belediye Encümeni'nde gerçekleştirilen ihaleyle kiralanan iki kafeterya belediyeye toplam 1 milyar 550 milyon lira aylık gelir sağlayacak. Maçka Parkı'nın yeniden düzenlenmesi, Büyükşehir eski Belediye Başkanı Nurettin Sözen'in önem verdiği projeler arasındaydı. Proje kapsamında yeniden düzenlenen ve ağaçlandırılan parkta, çocuk oyun sahaları, spor sahaları, havuz, teleferik, kitapçı ve sanatçı dükk*anları, sanatçı atölyesi ve kafeteryalar oluşturulmuştu.

Yerel seçimlerden kısa süre önce, adı Demokrasi Parkı olarak değiştirilerek hizmete açılan park, seçimleri RP adayı Tayyip Erdoğan’ın kazanmasıyla kaderine terk edilmişti. Heykeltıraş ve ressamların eserlerini üretip sergilemeleri için hazırlanan sanatçı atölyesi, lokali ve sergi dükk*anları, Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Atığ’ın talebi üzerine, nik*ah dairesi olarak değerlendirilmek üzere Şişli Belediyesi'ne tahsis edilmişti. Yamaçta yeralan ve suları bir alttakine dökülerek şelale görüntüsü oluşturan, birbiriyle irtibatlı çok sayıda küçük havuzdan oluşan ‘Kaskatlı havuz’ susuz ve bakımsız bırakılırken, parktaki işyerleri de evsizlerin barınağı haline gelmişti. Çevre sakinlerinin akşam yemeklerini yedikleri, çaylarını yudumlayıp, dinlendikleri Boğaz manzaralı kafeteryalar kapanmış, yeterli koruma önlemleri alınmadığı için de evsizlerin mek*anı haline gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!