Demokrasi olmadan biz olamayız

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi olmadan biz olamayız
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 21:56

Darbe girişimine karşı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) girişimiyle 538 farklı STK, Meclis’i ziyaret ederek destek bildirilerini sundu. Ortak bildiriyi okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, demokrasi ve hukuk devleti olmadan STK’ların var olamayacağını vurguladı.

Haberin Devamı

15 Temmuz’daki darbe girişimine karşı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) girişimiyle bir araya gelen 538 sendika, konfederasyon, meslek birliği ve sivil toplum kuruluşu, Meclis’i ziyaret ederek destek bildirilerini sundular. Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Meclis’te grubu bulunan parti temsilcileri ve Türkiye’nin önde gelen sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle TBMM Tören Salonu’nda görüştü. Darbe girişimine karşı STK’ların ortak açıklamasını okuyan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM’nin vatan hainlerince tarihinde ilk defa bombalandığını, ancak kahramanca direndiğini ve gazi unvanını bir kez daha hak ettiğini söyledi. Demokrasi ve hukuk devleti olmadan STK’ların var olamayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ortak bildiriyi okuyarak, “Bizler, milli iradeye sahip çıkıyoruz. Geleceğe ve çocuklarımıza daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh, daha demokratik bir ülke bırakmak hepimizin görevidir. Bu nedenle, hızla hep birlikte çalışmaya odaklanmalıyız” dedi.

OLSA NE OLUR?

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Kahraman ise, ders alınacak bir olayın yaşandığını, ders alacakların da derslerini aldıklarını belirtti. FETÖ’nün darbe girişiminin komuta kademesi içerisinde yapılmadığının dile getirildiğini anımsatan Kahraman, şunları söyledi: “Kim oluyorsunuz? Komuta kademesi içerisinde olsa ne olacak? Razı mı olacaktık? Hayır. Ordu kışlasında duracak. Hiçbir millet devletsiz, hiçbir devlet de ordusuz olmaz. Ordu muazzez bir ocak ama kışlasında duracak. Muhteşem tarihi var, bunu da lekelemek istediler. Kaç yönlü bir neticeye gitmek istiyorlar. Dünya, Tayyip Erdoğan’dan korkuyor, çekiniyor. Zira kendi güdümünde olmayan insanların devletlerin başında olmasını istemiyor, ekarte etmek istiyor. Nasıl düşünce, ne afyonlanmış bir kafa!”

HDP’NİN ÇEKİNCESİ

Meclis’e bomba atılırken, milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu’na geldiğini, kendisinin oturumu açtığını, MHP ve CHP milletvekillerinin bu oturuma katıldığını anımsatan Kahraman, HDP Eş Genel Başkanı Selahhattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar’ın da telefon aracılığıyla destek verdiklerini, “provokasyona sebep olma” çekincesiyle bu oturuma katılmayacaklarını ilettiğini anlattı. Kahraman, HDP’nin de cumartesi günkü olağanüstü toplantıya katılarak darbeye karşı ortak bildiriye imza attığını vurguladı.

Haberin Devamı

Darbe girişimine verilen tepkilere değinen Kahraman, “Kınama yerine bazıları, ‘Türkiye demokratik esaslardan ayrılmasın ha...’ Ortada bir darbe var, önce onu gör. Yani ‘muvaffak olamadınız’ diye mi üzüntüdesiniz? O üzüntünüz hep devam edecek, hiç muvaffak olamayacaksınız” diye konuştu. Türkiye’de de demokrasi kültürünün geliştiğini vurgulayan Kahraman, “Burada basının çok büyük emeği oldu. Fevkalade, tebriğe şayan. Ama şu cep telefonları var ya... Cumhurbaşkanımızın o konuşması ve meydanlara çağırması var ya. O fevkalade bir hadise oldu” dedi. Darbe girişimine karşı TBMM’de bir bütünlük sağlandığını kaydeden Kahraman,

“Yamyam yaradılsaydık keşke, başkalarını yerdik birbirimizi yemektense” ifadesine  atıfta bulundu.

Haberin Devamı

BU RENGİ ALKIŞLIYORUZ

ZİYARETE, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, HAK-İŞ Başkanı Mahmut Arslan, TİSK Başkanı Yağız Eyüboğlu, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Ali Koç, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak’ın da aralarında bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. İşadamları ve sivil toplum temsilcileri daha sonra Meclis yerleşkesini gezerek bombalı saldırıda hasar gören bölümleri incelediler.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!