Demokrasi nöbetinde sağlık standı

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi nöbetinde sağlık standı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2016 13:02

Demokrasi nöbetinde sağlık standı

Haberin Devamı

ADANA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Milli İrade ve Demokrasi Platformu'nun kurulduğu İstasyon Meydanı'nda stant açtı.

Stantta vatandaşların kan şekeri ve tansiyonları ölçüldü, organ nakli, normal doğumun faydaları ve madde bağımlılığıyla ilgili broşürler dağıtıldı. Ak Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İl Başkanı Fikret Yeni ve Yüreğir İlçe Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da standı ziyaret ederek çalışmalara destek verdi.

Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "15 Temmuz akşamı yaşanan menfur darbe girişimiyle beraber, Türk halkı tek vücut tek yürek olarak destan yazmış, vatanımıza dahili ve harici düşmanların zerk olunamayacağını, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi bütün dünyaya göstermiş, sağlık çalışanlarımız bu süreçte cansiperane şekilde çalışmış ve milli iradeye hizmet vermişlerdir" dedi. Standın demokrasi nöbetinde, sağlık hizmetleri konusunda vatandaşa kurum olarak destek vermek amacıyla açıldığını ifade eden Arıkan, şöyle devam etti:

"Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği olarak, milli irade ve demokrasiye destek vermek adına organizasyon yaptık. Standlarımızda çeşitli ikramlarda bulunarak, tecrübeli sağlık personelleri tarafından vatandaşlarımızın kan şekerlerini ve tansiyonlarını ölçtük. Adana Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri tarafından normal doğum, organ bağışı ve AMATEM konularında bilgilendirme ve farkındalık broşürleri dağıtılmasını sağladık."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!