'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri' tanışma toplantısı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri tanışma toplantısı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2018 17:46

'Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri' tanışma toplantısı yapıldı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Valisi Davut Gül 2017-2018 eğitim öğretim yılı "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri" projesi tanışma toplantısına katıldı.
Vali Davut Gül, 2017-2018 eğitim öğretim yılı "Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi" kapsamında Sivas Öğretmenevi'nde düzenlenen programa katıldı. Okul temsilcilerinin ve Mili Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'un da katıldığı programda ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılı İl Öğrenci Meclisi Başkanı Ünal Bulut ile 2017-2018 eğitim öğretim yılı İl Öğrenci Meclisi Başkanı Kutluhan Enişte konuşma yaptı. Konuşmanın ardından devir teslim ve yemin töreni gerçekleştirildi. Vali Gül, meclisin önemine değinerek, "Sizler bir şekilde seçilerek ve seçimlerin zorluğunu görerek, yaşayarak, bilerek buralara geldiniz. Dolayısıyla da bu demokrasi kültürünü bu yaşlarda aldınız. İnşallah görev yapacağınız bu bir yıllık süre içerisinde de hem arkadaşlarınızın taleplerini, sorunlarını üst makamlara iletmiş, hem de kendinizi daha çok geliştirmiş olursunuz" dedi.
Okul meclislerinin amaçlarını öğrencilerin iyi kavraması gerektiğini ifade eden Gül, "Bu amaçların birçoğunu gerçekleştirebilirsek kendi hayatımıza çok şey kazandırmış oluruz. Türkiye'nin her tarafında okul meclisleri var, Sivas'ta da ayrıca Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisleri oluşturuyoruz. Hepinizin buralarda görev almanızı arzuluyoruz. Kadı Burhaneddin Öğrenci Meclisimizin ilk projesi 'Annem Varsa Bende Varım' adlı kitap okuma projesi olacak. 58 bin kitabı sizlere ulaştıracağız. Ve sizler bu kitapları ailelerinizle birlikte okuyacaksınız. İsteğimiz günde on beş dakika evde kitap okutulması" şeklinde konuştu.
Daha sonra programda birçok okul temsilcisi söz alarak okulları ile ilgili sorun ve taleplerini iletti. 

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!