Demirtaş’tan Rusya uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş’tan Rusya uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2015 17:17

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, tüm üyelerine gönderdiği mesaj ile Rusya ile ekonomik kriz yaşayan üyelerin Odaya başvurmasını istedi.

Haberin Devamı

Suriye sınırında hava sahamızı ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya ile ilişkilerde gergin bir dönemden geçildiğini hatırlatan Başkan Demirtaş üyelerine gönderdiği mesajdu şu değerlendirmeyi yaptı,

"Ülkemizin hava sahasını ve egemenlik haklarını koruması için atılan tüm adımları desteklemekle birlikte, en önemli ekonomik partnerlerimizden olan Rusya ile ilişkilerimizin olumsuz etkilenmesini endişe ile izlerken, karşılıklı diyalog ile bu sorunun çözülmesini diliyoruz. Dış ticaretimizin 32 milyar dolara ulaştığı Rusya, en fazla ticaret yaptığımız ülkelerden birisidir. Bu yüksek ticaret hacmi ile birlikte Rusya’da çalışan, mağaza açan, müteahhitlik hizmetleri veren binlerce vatandaşımızı da göz önünde bulundurduğumuzda Rusya ile ekonomik ilişkilerimizin bozulmasını kesinlikle istemiyoruz. Ama ne yazık ki Rusya ile iş yapan pek çok işadamımızın, üyemizin zor günler yaşamaya başladığı, Rusya’da çeşitli güçlüklerle karşılaşmaya başladığını da biliyoruz. Türk TIR’ları gümrüklerde bekletilmekte, siparişler ve turizm rezervasyonları iptal edilmektedir. Bu nedenle Rusya ile yaptığı ticarette veya bu ülkedeki işlerinde zorluklarla karşılayan üyelerimizin, sorunlarını takip ederek çözümüne katkıda bulunabilmemiz için Odamıza bildirmelerini rica ediyorum. Bize aktaracağınız sorunlarınızı takip ederek, çözülmesi için elimizden gelen katkıyı yapacağımızı belirtirim."

BAKMADAN GEÇME!