Demirtaş: Zengin İsveçli turist istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş: Zengin İsveçli turist istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 13:32

Demirtaş: Zengin İsveçli turist istiyoruz

Haberin Devamı

İSVEÇ İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden ile biraraya gelen İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Kişi başı milli geliri 50 bin doları bulan İsveç'ten alım gücü yüksek turistleri İzmir'de ağırlamak istiyoruz. Bunun için İsveçli turizmcileri kentimizde ağırlamaya, İzmir'i tanıtmaya hazırız" dedi.

İsveç İstanbul Başkonsolosu Therese Hyden, İsveç İzmir Fahri Konsolosu Yiğit Tatış, Ticaret Sorumlusu Sevin Yalçın ve Business Sweden Programı Danışmanı Burak Günay, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaret etti. Başkonsolosu Theres Hyden 10 Ekim'den başlayarak bir yıl boyunca İzmir'de çeşitli yerlerde düzenlenecek 'İsveç İzmir'de' adlı programındaki etkinlikler hakkında Demirtaş'a bilgi verdi. Bu etkinlikler kapsamda İzmir Ekonomi Üniversitesi'ni de ziyaret ederek bir konferans verdiğini belirten Hyden, eğitim kalitesi ile öğrencilerin İsveç'e olan ilgisinden çok etkilendiğini söyledi.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da İzmir'de düzenleyecekleri tüm etkinliklere destek vermeye hazır olduklarını söyledi. İsveç ile özellikle turizm alanındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirten Demirtaş, başkonsolosa İzmir'in turizm potansiyeli hakkında bilgi verdi. Demirtaş, "Kentimizde turizm sadece güneş ve deniz turizmi ile kısıtlı değil. Tarihi özellikleri, gastronomi kültürü, sağlık turizmi gibi daha pek çok farklı turizm alanında turistleri ağırlayabiliriz. Kuzey Avrupa'dan pek çok turist özellikle sağılık turizmi için geliyor. Biz de bu turizm potansiyelini daha iyi tanıtmak için Odamız bünyesinde bir turizm müdürlüğü kurduk, Çin'den Fransa'ya kadar çok geniş bir yelpazede kentimizi tanıtıyoruz" dedi.

İsveç'in 10 milyonluk nüfusuna karşın kişi başına milli gelirinin yaklaşık 50 bin dolar olduğuna dikkat çeken Demirtaş, "Bu nedenle İsveçli turistleri kentimizde görmek istiyoruz. Çünkü biz İzmir'de herşey dahil turizm değil, yüksek harcama yapan turistleri ağırlayacağımız butik bir turizm anlayışını benimsiyoruz. Önümüzdeki dönemde İsveç'te turizm fuarlarına katılarak kentimizi tanıtacağız. Ayrıca İsveç'ten seyahat acenteleri, basın temsilcileri ve turizmcilerin yer alacağı bir heyeti İzmir'de ağırlamak istiyoruz. Daha yeni bu şekilde Fransız turizmcileri ağırladık.  Alım gücü yüksek İsveçli turistleri İzmir'de ağırlamak istiyoruz ve bunun için çalışacağız" diye konuştu.

Başkonsolos Hyden ise özellikle sağlık turizmi konusunda işbirliği yapılmasını destekleyeceklerini belirterek, İsveç'te de Türk turistleri ağırlamak istediklerini söyledi. Diğer yandan İzmir'de halihazırda İKEA, Tetrapak gibi İsveçli firmaların faaliyette olduğunu, bunlara yenilerinin eklenmesi için çalıştıklarını belirten Hyden, "Business Sweden isimli karşılıklı işbirliğini ticareti arttırmayı hedefleyen bir programımız var. Bu program ile birlikte önümüzdeki dönemde tekstil ve inşaat başta olmak üzere çeşitli sektörlerde karşılıklı heyet ve ikili görüşme organizasyonları gerçekleştirilebiliriz" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!