Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, "Lanetlemekten yorulduk"

Güncelleme Tarihi:

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Lanetlemekten yorulduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 13:04

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İstanbul'da gerçekleştirilen terör saldırısının ardından bir açıklama yayınlayarak terörü lanetledi. Yorgancılar, Türkiye'nin Ortadoğu bataklığına sürüklendiğini vurguladığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

"Ülkemiz çok boyutlu ve çok taraflı bir saldırı altındadır. Dünyanın en stratejik coğrafyalarından birinde bulunan Türkiye çok farklı amaçlar ve çıkarların çatıştığı Ortadoğu bataklığına uzun bir süredir sürüklenmek isteniyor. Bu yönde hain saldırılardan biri daha İstanbul’da gerçekleştirildi. 38 canımızı kaybettiğimiz terörü, teröre yardım ve yataklık edenleri şiddetle lanetliyoruz. Şehit olan güvenlik güçlerimize, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun."

"LANETLEMEKTEN YORULDUK"
Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu kurtuluş mücadelesine benzeten Yorgancılar, "Türkiye bir taraftan devleti ele geçirmeye çalışan sinsi bir örgütle mücadele etmeye çalışırken, diğer taraftan da Fırat Kalkanı gibi çok önemli bir operasyonu yürütmekte ve sınır güvenliği ile ilgili mücadelesini sürdürmektedir. Gelinen noktada Türkiye adeta yeniden bir kurtuluş mücadelesi vermektedir. Görülmelidir ki, siyaset üstü bir yaklaşımın zorunlu olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Siyasetteki birliktelik; halkımızın da birliğe, beraberliğe olan yaklaşımını, inancını güçlendirecektir. Zira tek yumruk olarak birleşmekten başka çaremiz kalmamıştır. Bizi bölmek isteyenlere en güzel cevabımız bu olmalıdır. Lanetlemekten belki yorulduk ama çözüme ulaşıncaya kadar hep birlikte mücadelemiz devam edecektir. Tek bir amaç etrafında tek yürek olarak birleşmeliyiz ki bu beladan kurtulabilelim. Yurtta sulh, cihanda sulh. Ülkemizin birliğini, dirliğini hiçbir kuvvet bozamayacak, hedeflerinden hiçbir kuvvet uzaklaştıramayacaktır. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim ki; tek devlet, tek millet, tek bayrak" dedi.

Haberin Devamı


"ÖRGÜTLENMEMEZ LAZIM"
ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü de terörü lanetlediklerini belirterek, "Çok kötü. Hakikaten artık kınama mesajlarının yetersiz kaldığı bir ortamda yaşıyoruz. Çok üzücü. Terörün hiç bir mantığı ve makul zeminde değerlendireceğimiz bir temeli yok. Neye hizmet ediliyor, neyi sağlayacaklar? Artık toplum olarak bu işin nasıl üstesinden geleceğimizi daha soğukkanlı, daha sakin düşünmemiz ve ona göre örgütlenmemiz lazım" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!