Demirtaş hakkındaki o dava düştü

Güncelleme Tarihi:

Demirtaş hakkındaki o dava düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 16:06

Başka suçtan tutuklu olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na “hakaret” davası Demirtaş’ın milletvekili olması ve kürsü dokunulmazlığı olduğu gerekçesiyle düşürüldü.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2015 yılındaki Rusya ziyareti sonrasında Atatürk Havalimanı’nda yaptığı basın toplantısında eski

Demirtaş hakkındaki o dava düştü

Başbakan Ahmet Davutoğlu için söylemlerinden sonra dava açılmıştı. Davutoğlu’na hakaret iddiasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Demirtaş hakkında karar bugün çıktı.

Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Selahattin Demirtaş tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Demirtaş’ın sözlerinin kürsü dokunulmazlığı kapsamında olduğunu ve sorumsuzluk içerdiğini belirterek, “Sanığın milletvekili olması ve cezai sorumluluğunun bulunmadığı tüm dosya kapsamında anlaşılmakla, dava şartları oluşmadığından sanık hakkındaki kamu davasının düşürülmesine” ifadeleri kullanıldı.

Demirtaş hakkındaki o dava düştü

Av. Fırat Epözdemir ise karara ilişkin yaptığı açıklamada şunları kayddeti: "Müvekkilimiz Sayın  Demirtaş hakkında verilen karar Anayasa’nın 83/1.maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığı kapsamında olup, verilen karar son derece yerinde bir karardır. Müvekkilimiz hakkında düzenlenen tüm fezlekelerde benzer durum söz konusu olup; müvekkilimiz aleyhine açılan davaların tamamına yakını benzer şekilde yani Anayasa’nın 83/1. maddesi gereği düşürülmelidir."
 

BAKMADAN GEÇME!