Demirkol: "Galatasaray Camiası başarılarına sahip çıkmalı"

Güncelleme Tarihi:

Demirkol: Galatasaray Camiası başarılarına sahip çıkmalı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 14:02

Demirkol: "Galatasaray Camiası başarılarına sahip çıkmalı"

Haberin Devamı

Serhan TÜRK, İstanbul DHA

Galatasaraylı eski yönetici Necati Demirkol, Sarı-Kırmızılı Yönetimin 2014 yılında elde edilen Euroleague şampiyonluğuna sahip çıkması gerektiğini belirterek "Biz illa bunu kazandık, şu başarıları elde ettik derdinde değiliz ama çok yakın tarihte biz Euroleague'i getirmiştik. Fakat sanki bu hiç olmamış gibi, o resimler hiç yokmuş gibi göz ardı edildi ve başarımız gölgelendi. Galatasaray Kulübü, tarihine sahip çıktığı gibi bu başarılara da sahip çıkmalı. Tekrar söylüyorum; Euroleague 2014 yılında, bizim yönetimimizde  Ekrem Memnun önderliğinde Işıl ve arkadaşlarının başarısıyla ülkeye geldi" şeklinde konuştu.

"Euroleague kupası ülkemize 2014 yılında geldi"

Galatasaray'da Ünal Aysal'ın başkanlığı döneminde yöneticilik yapan Necati Demirkol,sarı-kırmızılıların her zaman ilklerin takımı olduğunu ve bunu 2014 yılında Euroleague'i Türkiye'ye getirerek de gösterdiklerini  söyledi.
Euroleague'i Türkiye'ye getiren ilk takımın Galatasaray olduğunu ifade eden Demirkol; "Euroleague ülkemize 1-2 ay önce değil, 2014 yılında Ünal Aysal'ın bize verdiği yetkiyle kurduğumuz ve başında Ekrem Memnun'un bulunduğu kadın basketbol takımımız tarafından geldi" dedi. 

"Pozitif ayrımcılık yapılacaksa kadınlara yapılmalı"

Mevcut Galatasaray yönetimine başarılar dileyen Necati Demirkol Erkek takımlarının başarı kazandığı zaman daha fazla ön plana çıktığı yönündeki soruya şöyle cevap verdi:
"Eğer erkek takımı kupayı kazandığı zaman daha çok yankı uyandırıyorsa ve böyle bir pozitif ayrımcılık varsa bu ayrımcılık kadınlara yapılmalıdır. Bizim orada rakibimizle karşılaşmamız da özel bir durumdu. İki Türk takımı karşılaştı  ve kazanan biz olduk."

"Ergin Ataman kendini kanıtladı"

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Demirkol, şunları söyledi:
"Ergin Ataman kendini kanıtlamış, EuroCup kazanmış bir antrenör. Ama bütçeyle ilgili Bir şey diyeme. O yönetimin bileceği iş. Patron başkandır. Tabii yönetim de fikirlerini söyleyecektir ama son söz Dursun Özbek'indir. Galatasaray,  bir başkanlık sistemidir. Ali Samiyen'den bu yana böyle olmuştur."

"En büyük marka Galatasaray'dır"

Galatasaray'ın sportif başarılar almaya mecbur olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılı eski yönetici, "Galatasaray'ın olmadığı yarışlar hem sosyal hem de ekonomik yönden bekleneni verememiştir. Kulübün çok güzel bir beyin zenginliği  de var. Transferleri teknik heyet bilir. Başkanın kurduğu ekip bunu belirler. Avrupa'da birçok kulüp ekonomik denge ve sportif başarılar arasındaki dengeyi kurarak başarılar elde ediyor. Bunun örnekleri de çok fazla. Mesela Galatasaray'ın scout ekibinin başında  dünya futbolunu bilen Emre Utkucan diye bir kardeşimiz var. Bruma'yı da Emre Utkucan ve ekibi takıma kazandırdı. Galatasaray'ın genç ve başarıya aç, satışta kulübe para kazandıracağı arkadaşlara ihtiyacı var. Eğer yönetim, scout ekibini ve başındaki insanları dinlerse daha başarılı olur diye düşünüyorum. Çünkü bu arkadaşlar, aylar süren araştırmalar sonucunda futbolcu bulup takıma kazandırıyorlar. En büyük marka Galatasaray'dır. Buraya gelecekler de bunun farkında olmalıdır" diyerek sözlerini noktaladı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!