Demirel milli takım antrenörü için tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

Demirel milli takım antrenörü için tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2013 12:42

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, FIBA Erkekler Avrupa Challenge Kupası'nda dörtlü finale kalan Pınar Karşıyaka'nın, final maçlarına ev sahipliği yapması için gereken desteği vereceklerini söyledi.

Turgay Demirel, dörtlü finalin İzmir'de yapılması için geçen hafta Kayseri'de bulunan FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann'la bir araya geldiklerini ve kendisiyle bir kez daha görüşeceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Karşıyaka'nın bu organizasyona ev sahipliği yapabilmesi için gereken desteği mutlaka vereceğiz, eksikler varsa onları tamamlayacağız. İzmir'de basketbol her zaman başka olmuştur. Karşıyaka basketbola her zaman büyük heyecan getiren ve destek veren bir camia oldu. Böyle bir finale ev sahipliği yapmak ve burada başarılı olmak bu camianın bugüne kadar basketbola yaptığı yatırımın karşılığında son derece hakları. Bizim de her türlü desteğimiz onlarla birlikte olacak.”

"Sarıca ve ekibi bu sene çok olumlu işler yapıyor"
Demirel, dörtlü finale kalan Pınar Karşıyaka'nın, aynı kupayı geçtiğimiz sezon müzesine götüren Beşiktaş'ın başarısını tekrarlayabileceğini ifade etti. Karşıyaka'nın 100. yılını geride bıraktığı dönemi bu başarıyla taçlandırmasının sevindirici olacağını kaydeden Demirel, “İdari ve teknik kadroyu, sporcuları tebrik ediyorum. Pınar Karşıyaka, çeyrek final serisinde ilk maçı şanssız bir şekilde kaybettikten sonra iki müsabakayı kazanarak ne kadar iyi bir takım olduğunu gösterdi. Ufuk Sarıca ve ekibi bu sene çok olumlu işler yapıyor. İnşallah bu sene Avrupa'da istedikleri başarıyı yakalarlar” diye konuştu.

“Oyuncular kendi işlerine bakmalılar”
A Milli Takım'ın başına geçecek isim için bazı oyuncuların tercih ettikleri antrenörlerin isimlerini zikretmeleriyle ilgili olarak, “Oyuncular tabii ki kendi işlerine bakmalılar onlar sahada oyun oynayacaklar, yöneticiler de yöneticiliğini yapacak” diyen Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: “A Milli Takım antrenörlüğü konusunda tarih verdik ama görüşmeler uzadığı için neticelendiremedik. Çok acelemiz olmadığı için de çok baskı hissetmedik. Zannediyorum bu ay içinde veya nisan başında bir noktaya gelmiş oluruz.”

Avrupa'daki başarılar
Basketbolun bütün spor dalları içinde Avrupa'da erkek ve bayanlarda en üstleri zorlayan, en önemli spor dalı olduğunu belirten Demirel, şunları kaydetti: “Futbolda bu sene Galatasaray ve Fenerbahçe'nin başarıları sevindiriyor ama futbol sadece erkek sporu olarak geçiyor. Voleybolda da başarılı ekiplerimiz var. Basketbolda hem erkeklerde hem kadınlarda kulüplerimiz ve milli takımlarımız eşit şekilde başarıya koşuyorlar. Kulüplerimizin akıllı şekilde kaynaklarını yöneterek, başarılı antrenör ve idarecilerle elde ettiği başarıları gösteriyor. Bizi sevindiriyor, biz de onlara destek olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

Altyapı çalışmaları
Demirel, milli takımlara yetenekli oyuncular bulmak için çalışmalar yaptıklarını, altyapı takımlarının Avrupa'da her zaman ilk 4 içinde yer aldığını söyledi. Bununla yetinmek istemediklerini kaydeden Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: “Buradan elde edinilen kaynakları kulüplerimizle birlikte daha iyi değerlendirmek istiyoruz. Bizim ne yazık ki ülke olarak yetiştirdiğimiz iyi oyuncuları yıldız yapmada sıkıntımız olabiliyor. Bir takım hatalar yapabiliyoruz. Bunların önüne geçmek için bir takım tedbirler üzerinde çalışıyoruz. Türk basketbolu başarılı oldukça bu başarı daha fazla gencin bu spor dalına yönelmesine ve bu gençlerin arasından daha iyi kadrolara daha yeteneklileri seçmemizi sağlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!