DemirDöküm, yatırıma ve büyümeye devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

DemirDöküm, yatırıma ve büyümeye devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 18:51

DemirDöküm, yatırıma ve büyümeye devam ediyor

Haberin Devamı

 

Saadet YÖRÜKÇÜ / BOZÜYÜK,(Bilecik),(DHA)- İKLİMLENDİRME sektörünün öncü markalarından DemirDöküm, 2016 yılı sonuçlarını, 2017 yılı hedefleri ile yatırım planlarını Bozüyük fabrikasında düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, DemirDöküm Yönetim Kurulu Üyeleri Erdem Ertuna, Gürhan Çoban ve DemirDöküm Ar-Ge Merkezi Direktörü Ahmet Şen'in katılımı ile gerçekleşen toplantıda 2017'ye bir önceki yılın ilk 4 ayına kıyasla yüzde 43 büyüme ile başlayan DemirDöküm'ün yıl boyunca toplam 40 milyon TL'lik yatırım gerçekleştireceği açıklandı.

Türkiye'nin 140'ıncı Ar-Ge Merkezi'ne sahip DemirDöküm, Ar-Ge'den üretime, ihracattan yatırıma kadar planlarını Bozüyük fabrikasında düzenlediği toplantıyla açıkladı. DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, DemirDöküm Satış ve Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, DemirDöküm Üretim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çoban ve DemirDöküm Ar-Ge Merkezi Direktörü Ahmet Şen'in katılımı ile gerçekleşen toplantıda; DemirDöküm'ün dünü, bugünü ve yarına dair vizyonuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.

DemirDöküm'ün Bozüyük fabrikasının Vaillant Group'un dünyadaki ikinci büyük üretim merkezi olduğunu vurgulayan DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, "Türkiye ısıtma ve soğutma sektörünün öncü markalarından DemirDöküm, 63 yıldır tüketicilerine kombi, klima, panel radyatör, şofben, termosifon ve güneş enerjisi başta olmak üzere geniş bir ürün gamı sunuyor. Faaliyetlerini entegre fabrika modeli ile uzman ve deneyimli bir kadro ile sürdüren DemirDöküm, 267 bin m2 açık, 65 bin m2 kapalı alana yayılan Bozüyük Tesisleri'nde ileri teknolojiyi kullanarak katma değer odaklı, çevre dostu yalın üretim teknikleri ile müşterilerine en kaliteli ürün ve hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürüyor" açıklamasını yaptı.

'2017'DE YÜZDE 20 BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ'

DemirDöküm CEO'su Alper Avdel, DemirDöküm'ün ihracatının önemli bir kısmını AB pazarlarına yönelik olduğunu, son 3 yılda en çok büyümeyi İspanya, İtalya ve Almanya'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Alper Avdel, geçen yıl en fazla ihracat gerçekleştirilen ülkeleri ise İtalya, İspanya, Çin ve Almanya olarak sıraladı. DemirDöküm'ün 47 ülkedeki çalışmalarıyla 66,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirten Alper Avdel sözlerini şöyle sürdürdü;

"Birbirinden zor geçen 2 yılı geride bıraktık. Tüm olumsuz koşullara rağmen stratejilerimizde ve yatırım planımızda değişiklik yapmadık. İş ortaklarımızı destekledik. Mevcut yetkili satıcılarımızı güçlendirdik. Bu yaklaşımımız 2016 yılını yüzde 15 büyüme ile kapatmamızı sağladı. Yeni yıla daha büyük hedeflerle hızlı bir başlangıç yaptık. Bu yıl, geçen yılın ilk 4 ayına kıyasla yüzde 43 büyüme elde ettik. Üstün teknolojiye sahip yeni ürünlerimiz, yatırımlarımız, Türkiye'de ve dünya genelinde gerçekleştireceğimiz tanıtım çalışmaları ile 2017 yılını yüzde 20 büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz."

'2017'DEKİ YATIRIM HEDEFİMİZ 40 MİLYON TL'

Türkiye'de ilklerin öncüsü olan DemirDöküm'ün yüksek teknolojiye verdiği önem ile 2007 yılından bugüne önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Alper Avdel; şöyle konuştu:

"Isıtma, soğutma ve yenilenebilir enerji alanında yenilikçi ürünleri tüketicilerle buluşturan DemirDöküm olarak Bozüyük tesislerimize, geleceğimize her yıl daha fazla yatırım gerçekleştiriyoruz. Bugün 55 mühendisten oluşan Ar-Ge ekibimiz yüksek teknolojili yenilikçi ürünler geliştirmek için çalışıyor. Son 5 yılda Ar-Ge için toplam 67 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. Dünyanın 47 ülkesine sadece ürün değil, teknoloji de ihraç eden DemirDöküm olarak bu yıl fabrika, Ar-Ge, marka ve dijital dönüşüm çalışmaları için toplam 40 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yatırımımızın 18 milyon TL'sini fabrika ve üretime, 14 milyon TL'yi Ar-Ge, 8 milyon TL'lik kısmı ise marka tanıtım çalışmalarına ayırdık. DemirDöküm olarak yatırıma ve büyümeye devam ediyoruz."

'YENİ ODAĞIMIZDA LATİN AMERİKA PAZARI VAR'

Toplantıda DemirDöküm'ün ihracat pazarları hakkında bilgi aktaran DemirDöküm Satış ve Pazarlama Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna ise “Son 2 yıldır ihracattaki başarılı çıkışımızı daha yukarıları taşımak için yeni pazar arayışlarımızı sürdürüyoruz. Panel radyatörde Şili'de pazar lideriyiz. Yunanistan'da ise pazar ikincisi, Çin'de ise ilk 3'te yer alıyoruz. Hedefimiz radyatörden şofbene, panel radyatörden kombiye kadar ihracatta yakaladığımız başarıyı yeni pazarlarda devam ettirmek. 2017'de yeni odağımızda Latin Amerika pazarı yer alıyor. Gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz yatırımlar, sahip olduğumuz yazılım ve donanım uygulamaları ile Türkiye'de ve dünyada değişen tüketici ihtiyaçlarını en yüksek seviyede karşılamayı hedefliyoruzö dedi.

DEMİRCLUB İŞ ORTAKLARI İLETİŞİMİNİ GÜÇLENDİRDİ

Ertuna, iş ortaklarının hayatlarını kolaylaştırmak ve sinerjiyi artırmak için sektörün en aktif sadakat programı olan DemirClub'ı sosyal ağ platformuna dönüştürdüklerini kaydetti. Daha önce farklı kanallarda sunulan hizmetlerin DemirClub.com üzerinde topladıklarına değinen Erdem Ertuna, "2 yıldır yeni içeriklerle güçlenen platform sayesinde yetkili satıcılar ve satış noktaları arasındaki iletişim hızı önemli ölçüde arttı. Türkiye'nin her noktasında müşterilerimize aynı kalitede hizmet sağlayabilmek için platform üzerinde güçlü bir eğitim içeriği oluşturduk. DemirClub.com üzerinden yetkili satıcılar ve satış noktalarına ek maliyet yaratmadan pazarlama desteği vermeye başladık. İş yoğunluğu arasında kullanıcıların hayatını daha da kolaylaştırmak adına aylık periyotlarda e-bülten gönderimi yapılarak en güncel içerik ve gündeme ait gelişmeleri paylaşıyoruz" dedi.

'YOĞUŞMALI ÜRÜNLERE GEÇİŞ HIZLANACAK'

Türkiye ve Avrupa'da tüketici tercihleri hakkında da bilgi paylaşan Erdem Ertuna, AB'de kullanılan ürünlerin teknolojisiyle Türkiye'dekiler arasında fark olmadığını; Türkiye'de şu anda sektörün en önemli önceliğinin yoğuşmalı cihazlara geçiş süreci olduğunu söyledi. Ertuna; "Türkiye'de önümüzdeki 2 yıl içerisinde benzer bir geçiş dönemi bizleri bekliyor. Bu konuda yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda yıllık kombi satışımızın yüzde 35'i yoğuşmalı kategoride gerçekleşiyor. DemirDöküm olarak bu değişim sürecinden de bu günkü gibi güçlü ve lider olarak çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

'AVRUPA'NIN TEK ÇATI ALTINDAKİ EN BÜYÜK TESİSİ'

Toplantıda konuşan DemirDöküm Üretim Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Gürhan Çoban ise "Türkiye sanayi tarihine altın harflerle kazınan Bozüyük Tesisleri'nde günümüzde uyguladığımız Endüstri 4.0 çözümleri ile verimli, kaliteli, insan hatalarından oluşabilecek risklerin en az seviyeye indirildiği, hassas ve çevik bir anlayışla üretim yapıyoruz. DemirDöküm olarak bu anlamda geçmişte olduğu gibi hem sektörümüzde hem de ülkemizde öncüler arasında olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

DemirDöküm Bozüyük Tesisleri'ndeki tüm üretim süreçlerinde çevrenin korunmasının temel öncelik olduğuna dikkat çeken Gürhan Çoban, "Kombi ve şofben eşanjörleri çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen su bazlı alüminyum boya ile kaplanıyor. Fabrikalarda ortaya çıkan tüm teknolojik ve evsel atık sular, gelişmiş arıtma tesisinde biyolojik ve kimyasal olarak arıtılıyor ve katı atıklar yönetmeliklere uygun olarak bertaraf ediliyor. Bu kapsamda hem DemirDöküm ürünleri, hem de üretim tesisi Türkiye ve Dünya'daki kalite uygunluk belgelerine sahip" açıklamasını yaptı.

'HEDEF 6 YILDA 100 PATENT VE 100 KİŞİLİK AR-GE MÜHENDİSİ'

Basın toplantısında DemirDöküm'ün Ar-Ge konusundaki vizyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan DemirDöküm Ar-Ge Merkezi Direktörü Ahmet Şen, 2023 yılına kadar 100 kişilik bir ekiple, 100 patent sahibi olmak için çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Vaillant Group'taki 9 yetkinlik merkezinden en az 5'ine DemirDöküm'ün sahip olması için planlamaların yapıldığını açıklayan Şen, DemirDöküm'ün 2023 hedefleri arasında gruba her yıl en az 3 proje yürüten ve her yıl 5 lisansüstü bitirme tezinin uygulamalı olarak gerçekleştirildiği teknoloji ihraç eden bir merkez olarak konumlanmak olduğunun altını çizdi.

Bu alanda yapılan yatırımların tüketicilerin hayatını kolaylaştıran DemirDöküm ürünlerinin başarısına da doğrudan yansıdığını sözlerine ekleyen Ahmet Şen, "Endüstriyel Tasarım ve Ar-Ge Bölümlerimiz tarafından yüzde 100 Türk tasarımı ve yerli üretimle yaratılan ürünlerimizle bugüne dek pek çok ödül aldık. Bunların en güzel örnekleri çevreye saygılı ve sürdürülebilir ekonomiye uygun yenilikçi ürünlerimiz Atron, Nitromix ve Niron Plus kombilerimizle ve Roll Bond Güneş Enerjisi Sistemimiz ile kazandığımız, dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödüllerinden olan GOOD DESIGN ve GREEN GOOD DESIGN ödülleridir. Bu ödüller Türk AR-GE mühendislerinin yapabileceklerine dair çok önemli örnekler oldular"dedi.

--

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!