Demirbilek: Elektrikte uzun vadeli çözüm arıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Demirbilek: Elektrikte uzun vadeli çözüm arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2006 11:45

Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener başkanlığında gerçekleştirilen elektrik zirvesine katılan Enerji Bakanlığı Müsteşarı Sami Demirbilek, “Herkes satış fiyatını tartışıyor. Biz, piyasadaki sorunlara uzun vadeli çözümler arıyoruz. Çocuğun ayağı büyüyor diye 15 günde bir ayakkabı değiştirilmez” dedi.

Demirbilek, ANKA’ya yaptığı açıklamada; elektrik zammı, ÖTV indirimi, TRT payı indirimi gibi beklentilerin olduğu bakanlar zirvesinden karar çıkmamasını,“Ne bekliyordunuz ki? ‘ÖTV’yi kaldıralım, fiyatı artıralım’ diyorlar. Her şeyi kaldıralım o zaman. Oldu olacak satış bedelini de almayalım. Herkes satış fiyatını tartışıyor. Biz, piyasadaki sorunlara uzun vadeli çözümler arıyoruz” sözleriyle değerlendirdi.

“YÜZDE 21 ARTIŞA ÇARE BULMALIYIZ”

Elektrikte geçen yıl 140 milyar kwh olan tüketimin bu yıl 173 milyara çıkacağını kaydeden Demirbilek, “Bu, yüzde 21 artış olacağı anlamına gelir. Bu durumda doğaldır ki sancılar olacaktır. Ama çocuğun ayağı büyüyor diye 15 günde bir ayakkabı değiştirilmez. Önemli olan maliyetlere dayalı piyasa yapısını oluşturmaktır” dedi.

Türkiye’de kişi başına elektrik tüketiminin AB’nin üçte biri olduğunu ifade eden Demirbilek, 2020’de Türkiye’de yıllık tüketimin 500 milyar kwh’ye çıkacağını, enerji yönetimi olarak bu sürece dönük çözümler aradıklarını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!