DEMİR YUMRUKLAR

Güncelleme Tarihi:

DEMİR YUMRUKLAR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2013 00:00

Bayan boksörler, ringde fırtına gibi esti.

Haberin Devamı

FEDERASYON BAŞKANI GÖZGEÇ, HEDEFLERİNİN HER ULUSLARARASI ARENADA KÜRSÜNÜN TEPESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Macaristan’ın Keszthely kentinde organize edilen Avrupa Birliği Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası’nda, Türk rüzgarı esti. Bayan boksörler, ringi rakiplerine dar ederken, 4 altın, 2 gümüş ve 10 bronz olmak üzere, toplam 16 madalya kazanarak şampiyonaya damgasını vurdu. Milli takım, turnuvada en fazla madalya kazanan ülke olurken, İrlanda Cumhuriyeti toplam 15 madalya ile ikinci sırayı aldı.

YILDIZ KIZLARDAN 3 ALTIN MADALYA

Turnuvada en başarılı sonuçları alan yıldız kızlar oldu. 46 kiloda Hazal Gökdüz, Alman rakibi Scheuermann’ı 3-0, 60 kiloda Esra Yıldız, Fransız rakibi Chloe Bouveur’u 2-1, 80 kiloda ise Canan Metin, ev sahibi ülkeden Fani Karacs’ı 3-0 yenerek altın madalya kazandı. 70 kiloda Busenaz Surmeneli ise İngiliz rakibine 2-1 yenilerek gümüşte kaldı.
Yıldız kızlarda; 48 kiloda Ülkü Çağırır, 50 kiloda Sümeyye Kesikoğlu ve 66 kiloda Gizem Aydemir bronz madalya aldı. Yıldızlar, toplam 7 madalya ile takım halinde Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Haberin Devamı

BÜYÜK BAYANLARDA BOZDUMAN ZİRVEDE

Büyükler kategorisinde finale çıkan Artı 81 kilo boksörü Emine Bozduman, İrlandalı rakibi Lianne Murpy’ü 3-0 yenerek Avrupa Birliği Şampiyonu oldu. Büyüklerde 43 kiloda Kübra Ardış ve 69 kiloda Gülizar Kara bronz madalya kazandı.
Genç bayanlar 48 kiloda Ayşe Çağırır İrlandalı rakibi Kristina O’Hara’ya 2-1 yenilip gümüş madalya aldı. 51 kiloda Neriman Istık, 60 kiloda Ülkü Demir, 64 kiloda İrem Kurt, 69 kiloda Sema Çalışkan ve Artı 81 kiloda İrem Günesin bronz kazanan isimler oldu.

“BAYAN BOKSUNDA ADIMIZI DUYURACAĞIZ”

Fderasyon Başkanı Eyüp Gözgeç. yıldız kızların takım halindeki şampiyonluğunu kutlarken, “Geleceğimiz emin ellerde. Bu yıl sonunda Bulgaristan’da yapılacak Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası’nda hedefimiz zirveyi yakalamak. Önümüzdeki yıl Büyük Bayanlarda hem Avrupa hem de Dünya Şampiyonası düzenlenecek. 10 ay yoğun bir kamp ve turnuva programı olacak. Hızla güçlenen Dünya Bayan boksunda zirvede yer edinmeye çalışıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!