Demir yumruklar

Güncelleme Tarihi:

Demir yumruklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

Uluslararası Feliks Stamm Boks Turnuvasında, Türkiye takım halinde şampiyon oldu.

Haberin Devamı

FEDERASYON BAŞKANI GÖZGEÇ, TÜRK BOKSUNUN ULUSLARARASI ALANDA SESİNİ DUYURDUKLARINI SÖYLEDİ.

Dağıtılan toplam 40 madalyanın 11’ini kazanan milli boksörler, Haziran’da, Beyaz Rusya’da yapılacak Avrupa Şampiyonası ile Mersin’de düzenlenecek Akdeniz Oyunları’na hazır olduklarını gösterdi.

Polonya’nın Başkenti Varşova’da düzenlenen, Uluslararası Feliks Stamm Boks Turnuvasında, Türk rüzgarı esti. ‘Demir yumruklar’ rakiplerine ringi dar ederken, turnuvada takım halinde şampiyon oldu.
Milli Takım, turnuvaya 18 sporcu ile katılırken, elde ettiği sonuçların ardından; Rusya, Kazakistan, Ukrayna, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Polonya ve İspanya’yı geride bıraktı.
EUBC (Avrupa Boks Konfederasyonu) resmi web sitesinde yapılan değerlendirmede, Türk Milli Takımı’nın; 2 altın, 2 gümüş ve 7 bronz olmak üzere 11 madalya kazanıp, dağıtılan 40 madalyanın 1/4’ünden fazlasını tek başına aldığına dikkat çekildi. Madalya sıralamasında Brezilya 2., Rusya da 3. oldu. Genel sıralamada, Türkiye yine ilk sırayı alırken, 24 boksör ile iştirak eden ev sahibi Polonya 2., Rusya 3. oldu.
Turnuvada 56 kiloda Mehmet Topçakan ile 64 kiloda Fatih Keleş, altın madalya alırken, 56 kiloda Selçuk Eker ve 60 kiloda Bünyamin Aydın gümüş kazandı. Ferhat Pehlivan (49 kg), Fatih Dumlupınar (49 kg), Abdülkadir Köroğlu (69 kg), Burak Aksın (81 kg) Avni Yıldırım (81 kg), Seyda Keser (+91 kg) ve Yusuf Açık (+91 kg) ise bronz madalya elde etti.

Haberin Devamı

GÖZGEÇ: “YATIRIMLARIMIZIN KARŞILIĞINI ALIYORUZ”

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, final maçlarının Avrupa’nın birçok spor kanalından yayınlandığını ve ülke tanıtımı açısından bunun artı puan olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“30 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında Beyaz Rusya’nın Başkenti Minsk’te Avrupa Şampiyonası, 21-26 Haziran tarihleri arasında da Mersin’de 2013 Akdeniz Oyunları düzenlenecek. 2 önemli organizasyon öncesinde son prova özelliği taşıyan bu turnuvada, sporcularımız performanslarıyla, Avrupa Şampiyonası ve Akdeniz Oyunları’nda madalyaya hazır olduklarını gösterdi. Türk boksunun sesini bir kez daha uluslararası alanda duyurduk. Yaptığımız yatırımların karşılığını alıyoruz. Önümüzdeki süreçte, çok daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!