‘Demir için nisan yağmurunda ıslanın’

Güncelleme Tarihi:

‘Demir için nisan yağmurunda ıslanın’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2017 10:32

TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, “Nisan yağmurları, vücuda zindelik ve enerji kazandıran demir maddesi içeriyor. Kış boyunca alt seviyeye inen vücuttaki demir miktarı, doğal yoldan geri kazanılabilir” dedi.

Haberin Devamı

Toprağın ve bitkilerin, gelişim dönemleri olon nisanda suya ihtiyaç duyduklarını belirten TMMOB Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, “Bu dönemdeki yağışlar, gübrenin toprağa daha hızlı karışmasını sağlar. Ürünün hem kalitesini hem de verimini artırır” diye konuştu. Nisan yağmurlarının, diğer aylarda düşen yağışlardan farklı olduğunu anlatan Köse, şöyle devam etti:
“Nisan yağmurları sırasında, havadaki faydalı zerrecikler yağışla yeryüzüne düşer. Havanın temiz olduğu ve kirletici unsurların bulunmadığı yerlerde, nisan yağmurlarının temiz kaplarda toplanarak kullanılması, sağlık açısından son derece faydalıdır. Yağmur, vücuda zindelik ve enerji kazandıran kullanılabilir demir maddesi içermektedir. 

‘ÖLÇÜM YAPTIRIN’

Nisan yağmurlarıyla, kış boyunca en alt seviyeye inen vücudun demir miktarı, en doğal yoldan geri kazanılabilir. Yaşlıların el, yüz ve saçlarına yağmur suyu sürülmesi de faydalıdır. Mümkünse yağmur öncesinde kanınızdaki demiri ölçtürün, ıslana ıslana dolaştıktan sonra kanınızdaki demiri tekrar ölçtürün. Aradaki farkı net olarak göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!