Demir: Çukurova, turizmde istediğimiz noktada değil

Güncelleme Tarihi:

Demir: Çukurova, turizmde istediğimiz noktada değil
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 11:56

Demir: Çukurova, turizmde istediğimiz noktada değil

Haberin Devamı


ÇUKUROVA Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Adana, Hatay, Osmaniye ve Mersin'i içine alan Çukurova Bölgesi'nin tarihi dokusunun yanı sıra Hıristiyan dünyası için de önemli dini mekanlara sahip olduğunu, buna karşın yıllardır turizmde beklenen çıkışın yakalayamadığını söyledi.
Başkanı Murat Demir, ÇUKTOB olarak sektör temsilcilerinin bölgenin turizmden pay alması için büyük bir çaba harcadıklarını belirterek, bunun için de yurt içinde ve yurt dışında çalışmaların aralıksız sürdürdüğünü anlattı. Çukurova Bölgesi'nin Türkiye turizminde şu anda istenilen noktada olmadığını, hükümetin ve yerel yönetimlerin bu alanda bir takım yatırımlara öncelik vermesi gerektiğini ifade eden Demir, sektör temsilcileri olarak oluşturdukları lobi ile sık sık sorunları dile getirmelerine rağmen bir arpa boyu yol alamadıklarını vurguladı. Bölgenin turizmdeki sorunları ve bunları aşacak çözüm önerilerini sıralayan Demir, "Bölge turizmini geliştirme ve canlandırmak için yerel yönetimlerin de yapması gereken bir takım yatırımlar var. Bunlar kolay değil fakat olmazsa olmaz yatırımlardır" dedi.
Doğu Akdeniz'in kurvaziyer turizmine uygun olduğunu ancak Ortadoğu'daki istikrarsızlık nedeni ile sektörün destinasyonu kullanmadığından kaydeden Demir, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Kurvaziyer hareketliliği için bölgenin güvenli bir bölge olması gerekiyor. Sektör olarak kurvaziyer gemilerini Mersin'e gelmesini sağladık. Fakat maalesef Ortadoğu'daki olumsuz olaylar nedeni ile bir müddet askıya alındı. Buna rağmen önümüzdeki dönemlerde bu gemilerin gelmesi için örneğin Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nın batı tarafına kurvaziyer gemilerinin yanaşması için bir rıhtım yapılması planlanıyor. Kurvaziyer turistik gittikleri kentlerin ekonomisine büyük katkı veriyor. Kurvaziyer yolcusu, en çok döviz bırakan turisttir. Silifke'deki Ayatekla, Tarsus'taki St. Paul, Hatay'daki St. Pierre, Hıristiyan dünyası için çok önemli inanç merkezleri. İnanç turizmi ile gelecek olan turist, inanç ziyaretiyle ilgili kiliselerini ziyaret edecek. Kiliselerimiz daha buna müsait, elverişli değil. Bunu düzenlememiz lazım. Restorasyonu yapıp ziyaretçiye açmamız gerekir. Bunların ibadete bile açılmasını sağlamamız lazım. Bu bölgemiz açısından en önemli turizmin hareketlerinden bir tanesidir."

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!