Demir atla uçan adam

Güncelleme Tarihi:

Demir atla uçan adam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 01:00

Türkiye’deki ilki düzenlenen ‘downhill’ yarışlarında birinci olan Hacettepeli Burak Uzun, Koru Mahallesi’nde kendi hazırladığı parkurda çalışmalarını sürdürüyor. Uzun’un en büyük hayali ise Kanada’daki yarışmada Türkiye’yi temsil etmek.

Haberin Devamı

Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Burak Uzun, Türkiye'de ilk kez 3-4 Eylül tarihlerinde Kayseri Erciyes'te yapılan ‘Downhill Türkiye Şampiyonası’nda 80 kişi arasından birinci oldu. Yaklaşık 6 yıldır ‘downhill’(yokuş aşağı, inişli) adı verilen spor dalıyla ilgilendiğini belirten 21 yaşındaki Uzun, çalışmalarını Koru Mahallesi’nde kendi hazırladığı parkurda sürdürüyor. Uzun, “Parkuru yaparken gerçekten çok zorlandım. Yaşıtlarım gezerken ben burada kazma, kürekle kendime alanlar yapıyorum” dedi. Kıyafet, korumalık, lastik, fren gibi malzemeler konusunda sponsor desteği almaya başladığını dile getiren Uzun, şöyle devam etti: Çalışmalarımı yurtdışı odaklı yapıyorum. Ülkemizde birinci olduktan sonra yurtdışına açılıp ülkemi temsil etmek istiyorum. Bunun için kendim imkan bulup yurtdışında antrenman yapıyorum. Bunun bana teknik ve cesaret anlamında çok büyük yardımı oluyor ve geliştiğimi hissediyorum. Bu şekilde yabancı yarışmacılarla yurtdışında yarışabileceğimi düşünüyorum.”

KANADA HAYALİ

Haberin Devamı

Dünya standartlarında bisiklet süren bir sporcu olmayı hedeflediğini vurgulayan Uzun, yurtdışındaki yarışmalarda başarılı olmak istediğini, bunun için de desteğe ihtiyacı bulunduğunu ifade etti. Uzun, en büyük hayalinin ise Kanada'daki ‘Whistler Bike Park’ta bisiklet sürmek olduğunu söyledi.

Downhill: Dağ bisikletiyle dar patikalardan, kayalıkların arasından geçerek ve yokuş aşağı rampalardan atlayış yaparak hızlı bir şekilde inilen spor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!