Demetevler’e asansör uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Demetevler’e asansör uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2016 16:57

Yenimahalle Belediyesi, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi ve Başkent Doğalgaz işbirliği ile ‘Güvenli Asansör ve Doğalgaz Kullanımı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Toplantı için özellikle eski binaların ve asansörlerin bulunduğu Demetevler bölgesini seçen yetkililer, yeni yönetmelikler, güvenli asansör ve doğalgaz kullanımı hakkında bilgi vererek, vatandaşların sorularını da cevapladı. Doğalgaz için bacalı kombilerden hermetik kombiye geçilmesi ve asansör güvenliği için de periyodik kontrollerin önemine dikkat çeken yetkililer, kontrollerin aksatılmaması gerektiğini vurguladı. Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, “Yenimahalle Belediyesi, bölgemizdeki asansörlerin bakımı ve onarımı ile ilgili Ankara Makine Mühendisleri Odasıyla bir protokol yaptı. Bölgemizde bakım ve onarımlar onlara ait” dedi. 

GÜVENLİ OLMAYAN ASANSÖRLER MEVCUT

İnşaat mühendisi olan Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu ise Demetevler’de güvenli olmayan asansörlerin bulunduğuna dikkat çekti. Neslihanoğlu, “Bilindiği gibi Demetevler bölgesinde bulunan binaların büyük bir kısmı imar affından faydalanan ve standartlara çok da uymayan binalardan oluşmakta. Bu binalarda çok da güvenli olmayan asansörler mevcut. Bu asansörlerin çoğu da binalara sonradan monte edilmiştir. Yani projede olmayan sonradan merdiven kovalarına ya da havalandırma boşluklarına sonradan ilave edilmiştir. Bu yüzden bunların sıkı kontrol altında tutulması gerekmektedir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!