Demet Akalın: Kazananlar Kulübü’nde dans

Güncelleme Tarihi:

Demet Akalın: Kazananlar Kulübü’nde dans
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 12:39

İlk yılllarında herkes bıyık altından güldü bu maceraya. Ama o yılmadı, diretti/inat etti. Artık kendi adıyla anılan bir tarzı var ve bu tarzı taklit edenlerin arasında 40 yıllık yıldızlar bile mevcut.

Haberin Devamı

Zamanı tutabilene aşkolsun, geçmiyor da uçuyor sanki. Demet Akalın’ın müzikte 20. yılını kutluyor olması dahi, bunun böyle olduğunu ispatlamaya yeter de artar bile. ‘Sebebim’di ilk albümü ve çıkış tarihi 1996’ydı. Evet, 20 yıl!

Akalın nasıl geçirdi bu 20 yılı? Her albümüyle daha fazla ilgi gördü, daha fazla sevildi. Daha çok sattı, daha çok kazan(dır)dı. Her albümüyle birlikte daha fazla hit şarkısı oldu; daha fazla şarkısı dillere yerleşti, daha fazla ‘1 Numara’sı oldu. 20. yılını kutladığı son albümü ‘Rakipsiz’de ise iddialı olma durumu tavan yapmış. Daha önceki albümlerinden gelen bir alışkanlık bu: Büyüklenmeyi manşetten vermek! ‘Kusursuz 19’, ‘Zirve’, ‘Rekor’, ‘Pırlanta’...

Demet Akalın: Kazananlar Kulübü’nde dans

Haberin Devamı

Rakipsiz, Demet Akalın/ 5 üzerinden 3 yıldız

Bu hal ve tavır şarkı sözlerine de yansıdı her zaman. Bu sefer de öyle: “Senden farkım rütbemden” (‘Hayalet’), “Nazar olsam bile değmem sana” (‘Nazar’),  “Beni bitirdi sanan kendi biter” (‘Rakipsiz’), “Artık herkes yerini bilecek” (‘Kaybedenler Kulübü’)... Ve nihayet, adlı adınca ‘megalomani’: “Bu kadar megaloman olmasaydın”; Demetçiğimiz değil tabii, karşı taraf...

Hafif dokunuşlar

İşin müzikal tarafındaysa her şey daha makul. Bir albüm dolusu şarkının her biri (işe çok sayıda aranjör karışmış olmasına rağmen) artık ‘Demet Akalın soundu’ diye kabul görmüş ve öyle anılır olmuş müzikal yapının üzerine, hafif dokunuş ya da müdahalelerle yeni şarkılar ekliyor. Genel yapıyı cilalıyor, hatta güçlendiriyor.

UZAKLARI GÖRMEK

Kıdemli müzisyenlerimizden Sabih Cangil’in yeni single’ında iki şarkı yer almakta; ‘Muaf Olalım’ ve ‘Ben Hiç Sensiz Kalmadım ki’. Her iki şarkı da rock üzerine çok kafa yormuş bir müzisyenden beklenebileceği kadar iyi. Bir tür olarak rock’ı, bir enstrüman olarak gitarı, mutlaka yüksek perdeden ses olarak algılamayan Cangil’in yeni şarkıları popla rock’u, yan yana ya da iç içe sevenler için, biçilmiş kaftan.

Haberin Devamı

Muaf Olalım, Sabih Cangil/ 5 üzerinden 4 yıldız

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!