Dell EMC Türkiye'de dijital dönüşüme odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Dell EMC Türkiyede dijital dönüşüme odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 09:47

Dell EMC, Türkiye’deki CIO’ların dijital dönüşümünü engelleyecek zorlukları ve çözüm önerilerini açıkladı. Dell EMC Türkiye Müdürü Sinan Dumlu, dijital dönüşümü avantaja çevirmek isteyen şirketlere yardımcı olmak için Dell EMC olarak danışman olacaklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Dell EMC, dijital dönüşüm ile geleceğe hazır olmak isteyen şirketlere çözüm sunuyor. Dumlu, dünyadaki başarılı şirketlerin, herkesin kullandığı yazılımı kullanmadıklarını belirterek şirketlerin özel yazılıma geçmelerine yardımcı olacaklarını söyledi. Dell EMC, altyapılar, sunucular, depolama ve veri koruma teknolojilerini kullanarak kurumların veri merkezlerini modernleştirerek dönüştürmelerini sağlıyor. Hibrit bulutun oluşturulması aracılığıyla işletmelerin BT birimlerini dönüştürmeleri ve büyük veri çözümleri ile bulut üzerinde geliştirilen uygulamaların oluşturulması için güvenilir bir organizasyon yapısı sunuyor.

Yeni kurulan şirketlerin klasik şirketlere göre dijital dönüşüm süreçlerinin daha kolay olduğunu açıklayan Dumlu, Türkiye’de ki klasik şirketlerin alt yapılarının modernleşmesi şeklinde şirketlerin transform edilebileceğini belirtti. Dell EMC Türkiye Müdürü Sinan Dumlu konuyla ilgili şu yorumda bulundu:  “Dünya çapında yaptırdığımız araştırmaya göre, işletmelerin neredeyse yarısı dijital girişimlerin 3 ila 5 yılı içinde işlerini elinden almasından endişe ediyor. Günümüzde işletmelerin bu endişelerden arınmalarının yolu dijital dönüşüm yolunda başarıya ulaşmalarından geçiyor” dedi.  

Türkiye için dijital dönüşümün zoruklarını özetleyen Dumlu, yetişmiş iş gücü, yeni teknolojilere gösterilen direnç, yeni teknolojilerin kullanımının yeterince yaygınlaşmaması,ve yasal yükümlülükler olarak özetledi. Dumlu sözlerini şöyle sürdürdü; ‘’Şirketlerin % 78'i dijital dönüşümün kendileri için bir tehlike olduğunu söylüyor. Şu anda şirketlerin  %45'i tehlike altında ve ne yapacaklarını bilmiyorlar. Teknolojide bir kırılma noktası yaşanıyor. Eğer klasik şirketler yeni sürece uyum sağlayamazlarsa hayatta kalamayacaklar. 15-20 yıl önce daktilo ortamından birden bire bilgisayar ortamına geçiş gibi bir şeyden bahsediyoruz. Şu anda daktilo ile çalışmayı ısrar eden bir şirketin ayakta kalması mümkün mü? Değil. Şu anda da aynı değişim yaşanıyor.  Dijital transformasyonun alt başlığı olarak bulut bilişim, nesnelerin interneti, büyük veri gibi konularda hareket almamış şirketler bir dönem daktilodan bilgisayara geçişi kabul etmeyip oldukları yerden geriye düşüp kaybolanlardan farkları olmayacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!