Delican: Onayı aldın kaç çivi çaktın?

Güncelleme Tarihi:

Delican: Onayı aldın kaç çivi çaktın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 15:20

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, kentsel dönüşüm projelerinin ortalama 480 günde onaylandığını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e tepki gösterdi. Delican, "Aldığınız ilk proje onayının ardından yaklaşık bin 200 gün geçti, siz ne yaptınız? Kaç çivi çaktınız? Kaç İzmirli’yi dönüşüm kapsamında ev sahibi yaptınız" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir’in projelerinin hükümet tarafından engellendiğini, özellikle kentsel dönüşüm projelerinin ortalama 480 günde onaylandığını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Delican, Yüksel’in kamuoyuna, güncelliğini yitirmiş bilgiler verdiğini, ’hizmetlerimiz engelleniyor’ kılıfı ile siyaset yaptığını, İzmir’i gerilettiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Eski ezberlerin değil, İzmir’i ileriye götürecek yeni bir sayfa açma zamanı artık. Ayrıca, İzmirli sorar, peki 480 gün sonra proje onayınız geldi, hatta üstünden yıllar geçti, siz hangi iki tuğlayı üst üste koydunuz’ der. Bakanlar Kurulu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu kentsel dönüşüm projelerinden Gaziemir- Aktepe Emrez’i Ağustos 2012’de onayladı. Karabağlar- Uzundere projesiyle ilgili onayı Eylül 2012’de, Konak-Ballıkuyu, Karşıyaka- Örnekköy projelerine onayı da yine Ekim 2012’de aldılar. Konak-Ege Mahallesi projesi için onay 2013’te çıktı. Şimdi, bu tarihlerden önce ’yüzlerce gün onay bekledik, İzmir’i cezalandırıyorlar’ diyenler, şapkalarını önlerine koyup halka, projeleri onaylandıktan sonra üstünden geçen yıllar boyunca ortaya ne çıkardıklarının hesabını da verebilmelidirler. İzmir halkının algısını ‘hizmetlerimiz engelleniyor’ odağında tutmaya çalışmanın kimseye faydası olmadığı gibi, CHP’ye tersine dönecektir. Aldığınız ilk proje onayının ardından yaklaşık bin 200 gün geçti, siz ne yaptınız? Kaç çivi çaktınız? Kaç İzmirli’yi dönüşüm kapsamında ev sahibi yaptınız?

YÜKSEL NE DEMİŞTİ?

Haberin Devamı

Alaattin Yüksel, "2.5 yıldır onaylanmayan dünyanın en büyük çevre projelerinden biri Körfez Projesi var. ÇED onayı gelmiyor. Üstelik TCDD ile ortak yapılıyorken bu gecikme yaşanıyor. Güzelçamlı Barajı var. ÇED başvurusu yapıldı. ’İzmir’in suya ihtiyacı yoktur’ diye reddedildi. Çünkü aynı yere altın madeni ruhsatı verildi. Kentsel dönüşüm projeleri büyük ölçüde onaylandı ama Ankara’nın yedi projesi bir günde onaylanırken İzmir’in 9 projesi 480 günde onaylandı. En hazır olunan projesini İzmir’e bırakmayıp Bakanlar Kurulu’na aldılar. Çıkardıkları her yasanın sonuna bir cümle ekleyerek bütün projeyi bakana, başbakana bağlayarak kendilerinden olana verip, olmayana vermeme anlayışı var" demişti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!