Delican’dan Kocaoğlu’na: “Ya İstifa ET Ya Da İşini Yap”

Güncelleme Tarihi:

Delican’dan Kocaoğlu’na: “Ya İstifa ET Ya Da İşini Yap”
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2015 15:14

AK PARTİ İL BAŞKANI BÜLENT DELİCAN BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN ALİCE HARİKALAR DİYARI’NDA OLDUĞU BENZETMESİNİ YAPARAK, “KOCAOĞLU GÖREVİNE DÖN. İZMİR’İN BELEDİYE BAŞKANISIN. SİYASET YAPAMAZSINIZ. YA KİMLİĞİNİ ÇIKART YA DA OTUR İŞİNİ YAP. İSTİFA ETMEDİĞİNE GÖRE SİYASET YAPAMAZSIN” DEDİ.

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican Başkan Kocaoğlu’nun Alice Harikalar Diyarı’nda olduğu benzetmesini yaparak, “Aziz Kocaoğlu bilindik yöntemlerle AK Parti’yi tuzağa düşürmeye çalışıyor. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz.Kocaoğlu görevine dön. İzmir’in belediye başkanısın. Ya kimliğini çıkart ya da otur işini yap. İstifa etmediğine göre siyaset yapamazsın” dedi.
AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na sert sözlerle yüklenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican tepki gösterdi.
Aziz Kocaoğlu’nun algı operasyonu yaratarak tuzak kurmaya çalıştığını ifade eden Delican, “Aziz Kocaoğlu bilindik yöntemlerle AK Parti’yi tuzağa düşürmeye çalışıyor. Biz bu tuzağa düşmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı döneminde İzmir’e ‘gavur’ dediğini ifade etti. Orada sayın Cumhurbaşkanı ‘solun kalesi’ demek istemişti. Ben de o toplantıda vardım ama ne yazık ki konu yanlış ifade ediliyor. Aziz bey bir yıl önce belediye başkanı seçildi. Herkesin belediye başkanıdır. İzmir halkına hizmet etmekle mükelleftir. Şaşkınlıkla izliyoruz ki CHP’nin yönetim kurulu toplantısına katılıyor, süreci siyasallaştırmaya çalışıyor, genel başkanını İzmir’e davet ediyor. İzmir’den başbakan çıkartmaya çabalıyor. Belediye başkanı üzerinden AK Parti’yi düşman cephesinde göstermek kendisine yakışmıyor” diye konuştu.
“KOCAOĞLU YA İSTİFA ET YA DA İŞİNİ YAP”
Kocaoğlu’na çağrıda bulunan Delican belediye başkanı olarak icraat yapması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Sayın Kocaoğlu görevine dön. İzmir’in belediye başkanısın. Siyaset yapamazsınız. Ya kimliğini çıkart, istifa et ya da otur işini yap. Siyasetçiler siyaset, belediye başkanları icraat yapacak.İzmir’de belli bir sürece giriyoruz. AK Parti’nin kente hizmet etmediğini söylüyorlar. Mağdur edebiyatı ve söylenmeyen sözleri ile farklı çalışmalar yapıyorlar. Kendisinin durumu tıpkı Alice harikalar diyarında…İzmir’de belediye başkanları başbakana kendisini şikayet ediyormuş. Büyükşehir’in ilçelere yapılmayan yatırımların faturası Büyükşehir’den kesilecekmiş ve bu maksatla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu buraya gelmiş. Böyle bir şey yok. Partimizin genel merkezinin aldığı karar gereği belediye başkanı olmayan yerlere kardeş kent uygulaması başlatılmıştır. Kocaeli’nin başkanı tabi ki dertleri dinledi. Masumane bir şekilde sorunları inceledi. Zaten bu konularda sorun çözecek durumda değil. Başkanın sözlerini adap ve edep sözleri ile yanıtlamak İzmir’e yakışır mı? Belediye başkanının eleştirilere açık olması lazım. O zaman yaptıklarını açık açık söylersiniz. Çıkıp ‘Kocaeli en büyük borçlu belediye’ demek yanlıştır. Kocaoğlu’nun partilisi Sefa Sirmen döneminde yapılan borçlardır. Kendisi de eskiden borçlu belediyeydi. Hazine ile yapılan ödeme planı çerçevesinde düzene girdi. Halkı algı operasyonları ile kandırmaya çalışmayın. Sayın Kocaoğlu ne yapmaya çalıştığını biliyoruz. Tuzağa düşmeyeceğiz. Kentin eksiklerini göstereceğiz, söyleyeceğiz. Doğruları anlatın. Kaynaklar, yapılanlar ortadadır. Hükümet olarak Büyükşehir’e hizmet konusunda eksiklik yaratılmamıştır. Kendisi, fuar alanı gibi gurur duyacağımız işleri yapsın ama zamanında bitirsin. Fuar alanı gibi 10 yıl sürmesin.”
Delican, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’den aday olmak için önseçime girmesi ile ilgili ise, “Bizim için Kılıçdadaroğlu’nun İzmir’den aday olması önemli bir konu değildir. Herkes görevini yerine getiriyor. Partimiz zaten çalışmalarını sürdürüyor. Genel merkezimizin talimatları doğrultusunda herhangi bir özel önlem yok” diye konuştu.
STK’LARA AÇIK DAVET
Delican, toplantıda milletvekili adaylığı belirleme sürecinde STK’ların da sandık kurularak görüşlerinin alınacağını söyledi. Delican, “Sadece partimizden değil toplumun sivil kanatlarından da görüşler alıyoruz. Tüm STK başkanlarını davet ediyoruz. Oylar burada değerlendirilmeyecek. Tıpkı temayül yoklamasında olduğu gibi seçim işleri başkanlığı zarfları açacak. Oylama alanına aday adayları alınmayacak. İzmir’de bulunan vakfılar, hemşeri derneklerini il binamıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!