Delican aşure ikramı

Güncelleme Tarihi:

Delican aşure ikramı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 15:05

Delican aşure ikramı

Haberin Devamı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican; muharrem ayı kapsamında Bornova ve Çiğli'de vatandaşlarla bir araya gelerek, aşure ikram etti.

AK Parti Bornova Kadın Kolları ve Çiğli İlçe Başkanlığı'nın aşure etkinliğine katılarak vatandaşlara aşure dağıtan ve onlarla sohbet eden Başkan Delican; savaşın haram kılındığı dört aydan biri olan muharrem ayının; İslam alemi ve tüm insanlık için büyük ve önemli mesajlar içerdiğine dikkat çekti.  İl Başkanı Delican, Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in ve masum insanların katledildiği Kerbela olayının bugüne hatta yarına uzanan ibretlik bir olay olduğunu belirterek, "1378 yıl önce Kerbela'da yaşananlar; sadece bir tarih değildir. Hakkın, haklının yanında olunması, kadim medeniyetimizin yaşaması ve devletimizin güçlenmesi için; vatanımızın, kültür ve  inançlarımızın zenginliği içinde birlik ve beraberliğin nimet olduğunu görebilmemiz için vesiledir. Temennimiz odur ki; yeni Kerbelâ'lar yaşanmadığı gibi insanlık onurunu ayaklar altına alan kalbi kerbelaların sonu gelsin, Hüseyin'ler katledilmesin, anneler gözü yaşlı, çocuklar yetim kalmasın. Yeryüzünde ve vatanımızda savaşın değil barışın, ayrışma ve kutuplaşmaların değil birlik ve dirliğin hakimiyeti hasıl olsun. Nasıl ki aşure acısı, tatlısı ve ekşisiyle ortak bir tat oluşturuyorsa bizler de bu toprakları kendimize vatan yapanlar olarak; tüm farklılıklarımıza karşın ayna bayrağın altında tek vücut olmayı, kenetlenmeyi başarabiliriz" dedi.

"Bu günler sadece Ehl-i Beyt'in anıldığı günler değildir. Onların mücadelesini yeniden anlama ve kavrama günleridir" diyen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican şunları söyledi:

"Bu hadise, bir intikam ve ayrışma hadisesinden çok, tüm Müslümanların ortak acısıdır ve hak için haklıdan yana birlikte mücadele etmenin önemini işaret eder.  Aşure sofralarımız hatırlama ve paylaşma sofralarıdır. Tüm ilçelerimizde hemşerilerimizle birlikte bu sofraları paylaşmanın ve birlik beraberlik içinde muharrem ayının hikmetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İçinde olduğumuz muharrem ayı ve paylaştığımız aşurenin, tüm Müslüman aleminin ve insanlığın yaşadığı acı ve hüznün son bulduğu, huzur, bereket ve barış dolu güzel günlerin vesilesi olmasını dilerken, Kerbela'da işkenceye maruz kalan ve katledilen Peygamber efendimizin torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki Ehl-i Beyt'i rahmetle yad ediyorum."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!