Delibal gişede iyi başladı

Güncelleme Tarihi:

Delibal gişede iyi başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 10:17

Televizyon izleyicisinin son olarak 'Karadayı' ve Medcezir'de izlediği Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu ikilisi Delibal'ın ilk üç günlük performansıyla ağızlarına bir parmak baldan biraz daha fazlasını çaldılar.

Haberin Devamı

Televizyon izleyicisinin son olarak 'Medcezir' ve 'Karadayı’da izlediği Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu ikilisi Delibal'la ilk gişe sınavından başarıyla çıkmış görünüyor. 

 

Delibal gişede iyi başladı

 

İLK ÜÇ GÜNDE 274 BİN KİŞİ

Box Office Türkiye verilerine göre ‘Delibal’ vizyona girdiği ilk hafta sonunda 274 bin 991 kişi tarafından izlendi. Ki bu, dün Karaköy'de bir mekana girerken direkt olarak içeri alınmamasına içerleyen ve 'Bana da mı sıra?' bakışlarına maruz kaldığımız Murat Cemcir'in Ahmet Kural ortaklığıyla ortaya çıkan fenomeni ‘Düğün Dernek 2: Sünnet’in ardından haftanın ikinciliği demek. Film bu rakamlarla 'Star Wars' serisinin 7. filmi: ‘Güç Uyanıyor'u da geride bırakmış oldu. 'Star Wars' 191 bin 502 kişiyle hafta sonunun üçüncü olurken, Çağan Irmak'ın Nadide Hayat'ı da 126 bin 499 kişiyle dördüncü oldu. Bu haftanın bir başka yeni filmi Ertugrul 1890'da 93 bin 444 kişi tarafından izlenerek beşinci oldu.

 

Haberin Devamı

Delibal gişede iyi başladı

 

MEDCEZİR VE KARADAYI’NIN GÜCÜ

Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu ekrandaki enerjileriyle, televizyon izleyicilerini beyazperdeye taşımış görünüyorlar. Özellikle Leyla Tuğutlu’nun Karadayı’da 'yan' denilebilecek bir rolden buralara gelmesine ayrıca dikkat çekmek lazım. Tuğutlu oradaki rolünü adeta büyütmüş, başarılı performansıyla seyircinin aklına kazınmıştı. İkili beyazcamdan sinemaya çektikleri izleyiciye filmlerini beğendirirlerse bu gişe başarısını bir adım öteye taşıyabilirler.

 

 

‘DELİBAL’ BİR UYGULAMA SENARYO

Haberin Devamı

‘Delibal’ Hint yapımı “Moonu 3” filminden uyarlama, yani orijinal bir senaryo değil. Dün Ay Yapım basına yansıyan‘Delibal çalıntı mı?’ haberlerine bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklamada: “25 Aralık 2015 tarihinde vizyona giren Ay Yapım imzalı sinema filmimiz Delibal, künyesinde de yazdığı üzere uyarlama bir senaryodur ve bu bilgi gala günü yapılan röportajlarda filmimizin yönetmeni tarafından zaten dile getirilmiştir. Dünyada da birçok örneğinde görüldüğü gibi, orijinal eser ile uyarlama eser arasında benzerlikler olması olağan olmakla birlikte uyarlamanın başarısını sağlayan temel şey katılan özgün yorumlardır” denildi. Bu notu da sinema izleyicisine hatırlatmakta fayda var.

 

Haberin Devamı

 

BAKMADAN GEÇME!