Deli’nin yaptığı

Güncelleme Tarihi:

Deli’nin yaptığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstiklal Marşı okunurken arkasını dönüp dua eden Düzcesporlu futbolcu süresiz kadro dışı bırakıldı.

TÜRKİYE 2'nci Ligi 4'üncü Grupta geçen pazar günü oynanan Akçaabat Sebatspor-Düzcespor karşılaşması öncesi İstiklal Marşı okunurken Düzcesporlu Rasim Deli, takım arkadaşlarına sırtını dönerek dua etmeye başladı. Olayla ilgili görüntülerin bir TV kanalında yayınlanması üzerine vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Konuyu değerlendirdiklerini belirten Düzcespor Kulüp Başkanı Bayram Ali Kubilay, şunları söyledi:

‘‘Bu görüntü bizi de şaşırttı. Yönetim Kurulumuz pazartesi günü olağanüstü toplandı. Bu futbolcumuzu çağırarak neden böyle davrandığını sorduk. Kendisi İstiklal Marşının okunduğu sırada şeref tribünü önünde Türk Bayrağının olmadığını ve orada bir başka bayrağa yöneldiğini söyledi. Ancak bu sırada neden herkes gibi durmayıp da bir şeyler söylediğini açıklayamadı. Biz de kendisini aldığımız karar ile kadro dışı bıraktık.’’

Düzcespor yöneticileri, olay futbolcu Rasim Deli'in sezon başında Zonguldak Kilimlispor'dan Şenol Kartal ile birlikte transfer edildiğini ve bu iki futbolcunun kırmızı-lacivertli kulübe 13 milyar liraya geldiğini bildirdiler. Rasim Deli'nin Sakaryaspor'da futbol oynadığı sırada, dört yıl önce anne ve babasını trafik kazasında kaybettiği, bu nedenle sorunlarının bulunduğu belirtildi. Rasim Deli'nin Kilimlispor'da geçen sezon antrenörü Muammer Birdal'a antremanlar sırasında kasıtlı olarak topla vurması nedeniyle kadro dışı bırakıldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!