'Deli Dumrul'a ilgi büyük oldu

Güncelleme Tarihi:

Deli Dumrula ilgi büyük oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 12:28

'Deli Dumrul'a ilgi büyük oldu

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Tiyatrosu'nca (ADT), sezonun ilk oyunu olan 'Deli Dumrul'un prömiyeri gerçekleştirildi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Deli Dumrul'u, Vali Münir Karaloğlu, Tugay Komutanı Albay Tahir Savran, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Hava Meydan Komutanı Albay Mustafa Tunay, Dış İşleri Bakanlığı Temsilcisi H.Avni Aksoy, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ve çok sayıdan sanatveser izledi.

USTA REJİSÖR SAHNEYE KOYDU

'Deli Dumrul'u, geçen yıl Direklerarası Seyirci Ödülleri'nde 'En İyi Prodüksiyon', 'En İyi Yönetmen', 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Özgün Müzik Tasarımı' dallarında ödül alan 'İbişin Rüyası' adlı oyunu da sahneye koyan usta rejisör Sabri Özmener'in sahneye koydu.

ÜNLÜ OYUNCULAR ROL ALDI

Güngör Dilmen'in yazdığı 'Deli Dumrul'un rejisör yardımcılığını 'İbiş'in Rüyası'nda sergilediği performansla dikkati çeken ADT Müdür Yardımcısı Gökhan Tüzün üstlendi. Kadrosunda birbirinden değerli oyuncuların yer aldığı 'Deli Dumrul'da, ADT'de hizmet veren misafir sanatçıların dışında, Orkun Yılmaz, Murat Boluk, Serkan Yakar ve Salih Bayraktar baş rolleri üstlendi.

2 perdelik oyunun diğer yaratıcı kadrosunda ise; Hakan Dündar (dekor tasarımı), Ceren Karahan (kostüm tasarımı), Namık Gürsoy (ışık tasarımı), Boğaç Özbakır (koreografi), yurt genelinde ödüllü birçok tiyatro oyunu ve sinema filmi gibi prodüksiyonların müziklerine imza atan Gürkan Çakıcı yer aldı.

AKSUM SÜRPRİZ YAPTI

20'si ADT sanatçısı toplam 40 kişiden oluşan ADT ekibinin geceli- gündüzlü çalışarak hazırladığı 'Deli Dumrul'da ADT Müdürü Alpay Aksum da rol aldı. Sahnede sürekli hareket halinde olan sanatçılar, 'Deli Dumrul'un hikâyesini gösterdikleri performansla canlandırdı, izleyenleri geçmişe yolculuk yaptırdı, doyası güldürüp kahkaha attırdı.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Antalya protokolü ve izleyiciler 'Deli Dumrul'u ayakta alkışlarken, sahneye çıkan usta rejisör Sabri Özmener de gösterilen ilgiye teşekkür etti. ADT Müdürü Alpan Aksum ise Deli Dumrul'un Antalyalıların defalarca izleyebileceği bir eser olduğunu vurgulayarak, "Geceli gündüzlü çalışarak büyük bir özenle, hassasiyetle hazırladık" dedi.

DELİ DUMRUL'UN HİKÂYESİ

2 perdelik oyunda Dede Korkut Masallarında adı geçen 'Deli Dumrul', kuru bir derenin üzerine ahşaptan köprü yapıp insanları üzerinden zorla geçirmeye çalışıyor. Geçenlerde 30, geçmeyenlerden 40 akçe alan 'Deli Dumrul', evlendikten sonra da verdiği söz üzerine genç yaşta ölen bir yiğidin öcünü almak üzere Azrail'in peşine düşüyor.

Deli Dumrul, Azrail onun canını almak için geldiğinde Tanrı'dan bağışlanması için dilekte bulunuyor. Tanrı canını, yerine bir can bulması koşuluyla bağışlıyor. Dumrul, önce Kırkyiğit'e başvuruyor, fakat hiçbiri bunu kabul etmiyor. Sırasıyla babasına ve anasına gidiyor, onlar da canlarını feda etmek istemiyor.

Dumrul, bunun üzerine kaderine razı oluyor, karısı Elif ile birlikte eve gidiyor. Elif, Dumrul'un yerine kendi canının alınmasını istiyor. Dumrul buna razı olmuyor, Tanrı bu durumdan hoşnut oluyor ve onların canlarını bağışlıyor.

'Deli Dumrul', 6-7-11-12-13-14-18-19-20-21 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Eserin hafta için gösterimleri saat 20.00'da, cumartesi gösterimleri ise saat 15.00'da yapılacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!