'Deli Dumrul' heyecanı

Güncelleme Tarihi:

Deli Dumrul heyecanı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2017 17:13

'Deli Dumrul' heyecanı

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Devlet Tiyatrosu (ADT), sezonun ilk oyunu 'Deli Dumrul'un prömiyerini 4 Ekim'de yapacak.
ADT Müdürü Alpay Aksum, müdür yardımcısı ve 'Deli Dumrul'un hem rejisör yardımcısı hem de oyuncusu Gökhan Tüzün'le Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında 2017-2018 sanat sezonu hakkında bilgiler verdi. Sezon sonuna kadar 3 yeni oyun sahneye koyacaklarını belirten Aksum, sezonun ilk oyunu Deli Dumrul'un izlenme rekoru kıracağını kaydetti.
SÜRPRİZLERLE DOLU OYUN
Sanatseverlere oyunu mutlaka izlemelerini tavsiye eden ADT Müdürü Alpay Aksum, şunları kaydetti:
"Güngör Dilmen'in yazdığı oyunu duayen yönetmen Sabri Özmener yönetiyor. Oyunda, aralarında Orkun Yılmaz, Murat Boluk, Serkan Yakar ve Salih Bayraktar'ın da olduğu 20 kişi rol aldı. Toplam 40 kişiden oluşan ekip geceli- gündüzlü çalışarak hazırladı. Deli Dumrul, izleyicisini hep güldürecek, kahkaha attıracak, düşündürecek, biraz da hüzünlendirecek. Dövüş sahneleri ve dansların da yer aldığı çok hareketli bir oyun oldu. Rol alan herkes hiç durmuyor sürekli hareket halindeler. Sürprizlerle dolu."
SIRADA 'RIVIERA' VAR
Alpay Aksum, Deli Dumrul'un hemen ardından Emmainuel Espalieu Robert'in yazdığı, Ludmila Denısenko'nun Türkçeye çevirdiği, Bengisu Gürbüzer Doğru'nun yönettiği 'Rıvıera (Sayfiye)' adlı yeni bir eserin daha hazırlıklarına başlanıldığını, 8 Kasım Çarşamba günü bu oyunun da prömiyerinin yapacağını söyledi.  Aksum, sezon içerinde 2'si çocuk oyunu 6 eserin izleneceğini, bazı oyunların turneye çıkacağını kaydetti.
SAHNE SIKINTISI VAR
Antalya'da tiyatro salonu sıkıntısı bulunduğunu da vurgulayan Alpay Aksum, "Antalya hızlı büyüyen, gelişen, sanatsever sayısının her geçen gün arttığı bir dünya şehri. Devlet Tiyatrosu'nun bir değil en az 3 bölgede sahnesi olmalı" dedi. Aksum, Antalya Kültür Merkezi (AKM) ile Cam Piramit Kongre Merkezi'nin bulunduğu alana içinde çocuk tiyatrosunun da olduğu tiyatro sahneleri yapılmasını önerdi.
DELİ DUMRUL'UN HİKÂYESİ
'Dede Korkut' masallarında adı geçen 'Deli Dumrul', kuru bir derenin üzerine yaptırdığı köprüden insanları zorla geçirmeye çalışan, gençlerden 5 akçe alan destan kahramanıdır. Tiyatronun ana temasında Dede Korkut'un, Deli Dumrul'a söylediği "Nerede bir haksızlık görürsen onunla savaş" sözleri var. Oyunda, kazanan, kaybeden ve insanın insanla olan yaşamsal serüvenini dillendiriliyor.
ESERİN GÖSTERİMİ
Dekor tasarımını Ceren Karahan, ışık tasarımını Namık Gürsoy, koreografisini Boğaç Özbakır ve müziğini Gürkan Çakıcı'nın hazırladığı Deli Dumrul, 4-5-6-7-11-12-13-14-18-19-20-21 Ekim'de izleyiciyle buluşacak. Eserin hafta için gösterimleri saat 20.00'da, cumartesi gösterimleri ise saat 15.00'da yapılacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!