Delgado farkı

JEAN Tigana’nın sürekli transfer istemine kızanlardan biriyim. Yine de Tigana’nın savunma göbeğine bir yabancı ısrarına yürekten katılıyorum. Ve böyle bir transferin de Beşiktaş’ı daha farklı ve güçlü bir kimliğe taşıyacağına inanıyorum.

Dün gece İzmir sıcağında Beşiktaş’ı izlerken, Tigana’nın düşlerindeki kadroyu gözlerimde canlandırdım...

Geri dörtlünün göbeğinde ayağa top yapan, ortak bir savunma bilinci oluşturacak dengeli ve libero-stoper özellikleriyle donanımlı bir yabancı transfer...

Bunları düşünürken, Beşiktaş savunmasının ilk 45 dakikada rakibe verdiği 2 pozisyon rahatlığı, Tigana kadar herhalde başkalarını da düşünmeye sürüklemiştir. Öyleyse, Beşiktaş yönetimi de Tigana’nın isteğine olumlu yaklaşmalı ve bunu bir transfer kompleksi gibi algılamaktan kaçınmalı...

Delgado, her geçen hafta Beşiktaş’a ısınıyor. Ricardinho’nun gelişi, Arjantinli futbolcunun performansını olumlu yönde etkileyecek.

Dün Beşiktaş’ın ilk golü Gökhan Zan imzası taşıyordu. Ancak Delgado’nun adrese gönderdiği orta, golün gölgesinde başka güzellikler taşıyordu. Attığı ikinci gol ise kalitesinden çarpıcı bir örnekti.

* * *

Bobo, Beşiktaş’ta topla en çok buluşan futbolculardan biri. Üstelik hiç pozisyon sıkıntısı yaşamıyor. Ancak, çok kolay fırsat harcıyor.

Kaçırdığı iki net pozisyon Beşiktaş’ı bazı sıkıntılara sürükleyebilirdi. 3 puan, kaçırdıklarını unutturdu, Bobo’yu gözlerden sakladı.

Ve Bobo’nun hücum arkadaşı Gökhan Güleç’in peformansındaki düşüş tam gaz sürüyor. Bu çocuğa neler oldu, anlayamıyorum...

Yine de acımasızca eleştirmenin yanlışlığına inanıyorum. İzmir’in ayaklara ve bedene yapışan sıcağında, koşmak ve bir lig maçı oynamanın zorluğunu oturduğum tribünden hissedebiliyorum. İşte bunun için de sıcağa adeta kafa tutan İbrahim Üzülmez’in sarfettiği emeğe saygı duyuyorum.

İzmir sıcağında eriyen futbolculardan biri de Murat Yılmaz idi. Geçen haftaların performansından uzaktı.

Tigana ikinci yarıda Bobo’yu oyundan alarak Fahri Tatan’ı orta sahaya yerleştirdi. Daha sonra da Gökhan Güleç’i çıkartıp İbrahim Akın’a forma verdi. Ve Beşiktaş İzmir sıcağından iki golle 3 puan çıkardı. İyi mi oynadı... Hiç de değil. Ancak biri kalkıp da, "Böyle bir havada ancak bu kadar oynanır" diye bağırırsa... Bu çığlığa ben de yürekten katılırım.
Yazarın Tüm Yazıları