Delfin Anaokulu’ndan sağlıklı nesil atağı

Güncelleme Tarihi:

Delfin Anaokulu’ndan sağlıklı nesil atağı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2016 17:27

İZMİR Narlıdere Sahilevleri’nde Delfin Doğal Deneyimler Dünyası Anaokulu, 2016-2017 eğitim yılına “Daha doğal, daha sağlıklı” sloganı başladı.

Haberin Devamı

Okul yönetimi, çocukların sağlıklı şekilde beslenip, çağın hastalıkları obezite, diyabet ve benzeri hastalıkların önlenmesi için bazı önlemler aldı. Anaokulunun kurucusu Serkan Öntürkler, açılışı okulda pişirilen “şekersiz ve beyaz unsuz pasta”yı keserek yaptı. Yıl boyunca öğrencilerin doğum günü pastaları da dahil hiçbir yiyecekte şeker kullanmayacaklarını söyleyen Öntürkler, “Okulumuzdan şekerin yanı sıra beyaz ekmeği, UHT sütü de çıkardık. Pirinç yerine bulgur tercih ediyoruz. Hamur işini azaltarak meyveleri artırdık. Menümüzü daha sağlıklı gıdalardan oluşturduk” dedi.


DOĞALLIK 4 BAŞLIKTA
Okul Müdürü Fatma İnal Soycan da, “Okulumuz her yönüyle daha sağlıklı ve doğal olmayı hedefliyor. Doğallığı dört ana başlıkta sunuyoruz: Beslenme, öğrenme, ortam ve Materyal. Okulumuzun meyve ağaçlarıyla dolu geniş bir bahçesi var. Çocuklarımız bol oksijenli, doğal ortamda şehrin zehirlerinden uzak yaşıyor” dedi. Müdür Soycan, kanser, diyabet, obezite gibi birçok hastalıktaki artışa dikkat çekerek okulun yeni konseptinin bunları engelleme yolunda bir katkı sağlayabileceğini düşündüklerini ve kendileri için bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Kurucu Öntürkler, daha
doğal ve sağlıklı bir anaokulu olmak yeni projeler üreteceklerini, bu uygulamaların toplumun her kesiminde yaygınlaşması için de çalışacaklarını belirtti. ◊ 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!