Delegeliği unutulan Başkan Çelik, Yunusemre'den yazıldı

Güncelleme Tarihi:

Delegeliği unutulan Başkan Çelik, Yunusemreden yazıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2017 12:14

Delegeliği unutulan Başkan Çelik, Yunusemre'den yazıldı

Haberin Devamı

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın 20 Temmuz'daki olağan kongresinde, il delegesi olarak isminin yazılması unutulan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, partinin Yunusemre İlçe Başkanlığı'nın 2. Olağan Kongresi'nde il delegesi olarak yazıldı.

AK Parti Yunusemre İlçe Başkanlığı 2. Olağan Seçimli Kongresi, Kültür Sitesi Lale Salonu'nunda yaptı. AK Parti MKYK Üyesi ve Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir ve İsmail Bilen, İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Semra Kaplan Kıvırcık, Yunusemre Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik ve partililer programda yer aldı.

CHP'LİLERE YÜKLENDİ

Kongrede konuşan AK Parti MKYK üyesi Zeyid Aslan, CHP'li milletvekillerini eleştirdi. Arakan'da insanlık zulmünün yaşandığını söyleyen Aslan, ancak CHP Milletvekili Muharrem İnce'nin Arakan'da yaşananları zulüm olarak değerlendirmemesine tepki gösterdi. Aslan, "Arakan'da yaşanan bu zulüm karşısında maalesef içimizdeki bir siyasi partinin genel başkanlığına aday olmuş bir milletvekili çıktı, ne dedi biliyorsunuz değil mi? 'Arakan'da masum insanlar falan öldürülmüyor. Arakan'da teröristler öldürülüyor' dedi. Bu milletin zekasıyla alay mı ediyorsunuz sayın İnce. Tüm dünyanın gördüğü bir zulmün karşısında maalesef muhalif partinin bir milletvekili çıkıyor ve 'Burada zulüm yok, burada bir mücadele var' diyor" dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA açıklamalarını da eleştiren Aslan, "Bir ülkede milli hükümet olmalıdır. Ama bir ülkede aynı zamanda da milli muhalefet olmalıdır" dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e de seslenen Aslan, "CHP'de bir grup başkanvekili arkadaşımız var. Duyduğu her söze cevap vermekle meşgul. Mecliste konuşulan her şeye cevap veren bir isim. Değerli Özgür Özel kardeşim sana buradan sesleniyorum. Senin aynı çatı altında siyaset yaptığın insanlardan birisi, tüm dünyanın zulüm kabul ettiğine zulüm değil, terörle mücadele diyor. Bir diğeri tüm dünyanın terör dediği bir hadiseye, bu ülkenin mücadelesini sürdürmesini alçaklık olarak değerlendiriyor. Senin bunlara söyleyecek bir sözün yok mu. Bunlara verecek bir cevabın yok mu" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilçe başkanlığı için seçim yapıldı. Seçimde partinin mevcut ilçe başkanı Zafer İkinci, tek listeyle aday olarak tekrar başkan seçildi. Tekrar başkan seçilerek güven tazeleyen İkinci'nin yönetim kurulu listesinde; Mustafa Özcan, Mustafa Bilgin, Tuncay Esendağ, Mehmet Üzen, Kudret Gürkan, İlhami Taşdemir, Adem Bıçakçı, Mustafa Dursun, Şükrü Kaya, Haydar Tekbaş, Fatma Çakmak, Cengiz Şen, Arif Gerçek, Burak Sayan, Ali Bartu, Arzu Aslan, Murat Ariç, Ahmet Kartal, Zafer Arık, Betül Polat, İsmail Akkacn, Kaan Koca, Ali Düden ve Ahmet Çamlıtaş isimleri yer aldı.

UNUTULAN ÇELİK YUNUSEMRE LİSTESİNDE YER ALDI

Tekrar başkan seçilen Zafer İkinci'nin mevcut listesinde İl delegesi adayları isimleri arasında AK Parti Şehzadeler İlçesi'nin 20 Ağustos kongresinde unutularak yazılmayan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in ismi de yer aldı.

AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nın 20 Ağustos'ta yaptığı kongrede Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik'in ismi, il delegesi adayları arasında yazılması unutulmuştu. AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, yaşanan hatanın kendisinin olduğunu belirterek, "Biz kendisini tabi delege olarak sanmıştık ve o nedenle ismini yazmamıştık. Hata tamamen bana aittir" açıklamasında bulunmuştu.

İlker KILIÇASLAN / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!