Delege kavgasında şok belge

Güncelleme Tarihi:

Delege kavgasında şok belge
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2010 00:00

Ankaragücü'nde bugün yapılacak olağan genel kurul öncesinde, 30 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleştirilen olağanüstü kongrede verilen önergede, 32 kişilik üye kaydı yapılma listesi oylanmış ve kabul edilmişti.

Divan Kurulu üyeleri Barış Yalçınkaya, Barkın Palaoğullarından ve Osman Serhatlı'nın ek listenin altındaki imzaları, oylamanın kabul edildiği kongre tutanaklarına kaydedilmişti. Bu olaganüstü kongreden sonra ise, Kemal Ünsal imzalı aynı önergenin altında "Ekli liste 400 kişidir" yazılı belge ortaya çıktı.

Sarı lacivertli kulübün 30 Ağustos 2009 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulu sonrasında yasal olmayan üye kaydı ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılırken, bilindiği gibi Ankaragücü ile Ankaraspor güçbirliğinde eşit üye ve eşit yönetim kurulu üyesi konusunda anlaşma sağlanmış, ancak Ankaragücü tüzüğünün 8. maddesindeki F bendinde yer alan, "Kulübe mevcut üye sayısının yüzde 5'ini aşmamak üzere yeni üye alınabilir" ibaresi eşit üye konusunda sorun yaşatmıştı. 30 Ağustos'ta yapılan olağanüstü genel kurulda İbrahim Kısacık, Salim Türker, Serdar Özersin, Serhat Arıkan, Sidar Tunca, Erk Toros, Seda Kutlu, Abdullah Bozdayı, Kamuran Yazıcı ve Cem K.Aydın imzası ile 651 üyenin yüzde 5'ine denk gelen 32 kişinin üyeliğe alınması teklif edilmişti. Ancak, İbrahim Kısacık, Salim Türker, Serdar Özersin, Serhat Arıkan, Sidar Tunca, Erk Toros, Seda Kutlu, Abdullah Bozdayı, Kamuran Yazıcı ve Cem K.Aydın'ın imzaladığı önerge mentninin altına Divan Başkanı Mehmet Kemal Ünsal'ın kongreden sonra, "Ekli liste 400 kişidir" ifadesini koyup imzaladığı ve dernekler masasına Melih Gökçek'in verdiği 400 kişilik listeyi gönderdiği ortaya çıktı.

Öte yandan MKE'nin yasal olmayan üye kaydı için açtığı davadan çekilmediği ve davanın sürdüğü öğrenildi. İlk duruşmanın yapıldığı ve hakimin Ankaragücü mevcut yönetimine savunma yapması için süre verdiği ifade edildi.


Kongre sonrası Kemal Ünsal'ın sonradan imzaladığı iddia edilen 30.08.2009 tarihli belge:

Hürriyet

Kongrede 400 üyenin değil, 32 üyenin oylanıp kabul edildiğinin belgesi:

Hürriyet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!