Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik

Güncelleme Tarihi:

Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 10:50

klasik tarz tarihten ve gelenekten aldığı güç ve onayla yıllar boyunca modası geçmeden kullanılabilecek şık ve estetik bir stildir. Peki klasik dekorasyonların ana özellikleri nelerdir? Gelin birbirinden farklı ve çarpıcı klasik yaşam alanı örneklerini ziyaret edelim ve bu tarzın ayırt edici özelliklerini inceleyelim.

Haberin Devamı

Sıfırdan ev döşeyenler ya da yaşam alanlarının dekorasyonunu yenileyenler için karar verilmesi gereken ilk şey pek tabii ki evinizi hangi tarzda dizayn edeceğinizdir. Dekorasyon tarzınıza karar verirken dikkate almanız gereken pek çok farklı kriter var elbette ama bunlardan en önemlisi sizin karakterinize ve yaşam tarzınıza en uygun olan stilin hangisi olacağı. Eğer şık ve gösterişli görünümleri seviyorsanız ve ağırbaşlı bir karaktere sahipseniz sizin için en uygun dekorasyon tarzı klasik tarz diyebiliriz. Klasik tarzı diğer dekorasyon stillerinden ayıran ve onu farklı ve özel kılan pek çok şey var; örneğin yıllara meydan okuyan ve asla eskimeyen bir stil olması.

Modern ve çağdaş dekorasyonlar her zaman modaya yenik düşme riski taşıdıkları için uzun vadeli kullanımda çok da garantili tarzlar sayılmazlar. Ancak klasik tarz tarihten ve gelenekten aldığı güç ve onayla yıllar boyunca modası geçmeden kullanılabilecek şık ve estetik bir stildir. Peki klasik dekorasyonların ana özellikleri nelerdir? Gelin birbirinden farklı ve çarpıcı klasik yaşam alanı örneklerini ziyaret edelim ve bu tarzın ayırt edici özelliklerini inceleyelim. 

 

Haberin Devamı

AHENKLİ YAŞAM ALANLARI

Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik

(De Steil / homify.com.tr)

Uyum ve simetri, klasik dekorasyonların en olmazsa olmaz ve ayırt edici özelliklerinden biridir. Modern dekorasyonlarda karşımıza çıkan, kontrast yaratan renkler ve asimetrik mobilyalar klasik dekorasyonlarda kullanılmaz. Renkler de mobilya ve aksesuar yerleşimleri de mükemmel bir ahenk içindedir. Tarihten gelen ağırbaşlılık ve geleneksel estetik klasik dekorasyonların ana karakterini oluşturur. Klasik stile sahip yaşam alanları sizi şaşırtmadan büyülemeyi başaran yaşam alanlarıdır. Mükemmel bir renk uyumu, simetrik ve pürüzsüz bir yerleşim ve bütünlüklü bir tasarım: İşte karşınızda asla modası geçmeyecek klasik tarz.

 

Haberin Devamı

ALTIN RENKLİ DOKUNUŞLAR

Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik

(Asortie Mobilya Dekorasyon / homify.com.tr)

Gösterişli, zengin ve sofistike bir görünüm klasik yaşam alanlarının ortak özelliğidir. Bu görünümü elde etmek için de çoğu klasik yaşam alanında kullanılan bazı tasarım unsurları var elbette. Altın renkli dokunuşlar, altın aksesuarlar, varaklı mobilyalar klasik tarzın en çok başvurduğu dekorasyon elemanlarının başında geliyor. Altın renginin incelikli kullanımı klasik dekorasyonlarının ağırbaşlı estetik ve şıklığını perçinleyerek her zaman fark yaratmayı başarıyor.

 

GÖSTERİŞLİ VE ŞIK AVİZELER

Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik

Haberin Devamı

(Highlight aydınlatma / homify.com.tr)

Klasik dekorasyonlu yaşam alanlarında en çok karşımıza çıkan bir diğer tasarım unsuru ise büyük, gösterişli ve şık avizeler oluyor. Ayrıntıların çok büyük önem taşıdığı klasik tarzda aydınlatma üniteleri tasarımın yardımcı elemanı değil, adeta baş rollerinden biri olarak yaşam alanına dahil oluyor. Mobilya ve aksesuarlarla uyum içindeki geniş ve güzelliğiyle göz kamaştıran bir avize  klasik yaşam alanlarında sık sık karşımıza çıkan detaylardan biri.

 

İKONİK MOBİLYALAR

Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik

(Tyler Mandic / homify.com.tr)

Klasik dekorasyonların gücünü ve etkisini tarihin  derinliklerinden aldığını ve bu yüzden de asla demode olmadığını söylemiştik. Klasik stile sahip oturma odası ve salonlarda da dekorasyonun ana karakterini belirleyen unsur her zaman ikonik koltuk ve kanepelerdir. Tasarımlarıyla bugün hâlâ estetik olarak en önemli ve çarpıcı modelleri oluşturan bu tarz ikonik mobilyaların başında da pek tabii ki kapitone dikişleriyle akıllara kazınan Chesterfield kanepeler geliyor.

 

Haberin Devamı

KALABALIK VE SEÇKİN YEMEK ALANLARI 

 

Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik

(Sönmez Mobilya / homify.com.tr)

Yemek alanlarının klasik tarzlı evlerde ayrı bir yeri vardır. Uzun ve kalabalık yemek masaları ve masayla bir takım olan sandalyelerle kalabalık misafirler için dizayn edilen şık ve gösterişli yemek odaları klasik evlerin olmazsa olmazlarından biri.  

 

KLASİK SADELİK

Dekorasyonda asla eskimeyen tarz: Klasik

(CC Construction / homify.com.tr)

Klasik dekorasyon denilince aklımıza genellikle gösterişli ve kalabalık bir dizayn geldiği doğru, ancak bu her klasik tasarımın kalabalık ve yoğun olması gerektiği anlamına gelmiyor elbette. Sade ve yalın mobilyalarla da klasik bir tarz yaratmak mümkün. Klasik stilin çarpıcılığı ilk olarak gösterişli ve süslü olmasından değil zarif ve seçkin estetiğinden kaynaklanır ve bu estetik yalın dizaynlarda da kendini gösterebilir elbette.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!