Dekontun tutanağı

Güncelleme Tarihi:

Dekontun tutanağı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 23:58

2017 bütçesinin önceki gün Meclis’teki final görüşmelerine ‘dekont’ tartışması damgasını vurdu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dolardan liraya dönüş çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da dolar hesabını bozdurup bozdurmadığını sordu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Cumhurbaşkanlığı’ndan bilgiyi aldık, şu an dövizi bulunmamaktadır, TL’ye dönmüştür” diye yanıt verirken, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir dekont göstererek, “Cumhurbaşkanına vurmak prim yaptırmaz, vuran kaybediyor” dedi.

Haberin Devamı

Dekont tartışması tutanaklara özetle şöyle yansıdı:

200 BİN DOLARLIK HESAP

Kılıçdaroğlu: Sayın Cumhurbaşkanı da dolar bozdurma konusunda çağrı yapıyor. Kendisinin Albaraka Türk’te 200 bin doları var, bozdurdu mu, merak ediyoruz. Banka dekontunu gönderirse mutlu oluruz.

Muş: Cumhurbaşkanlığı’ndan biz gerekli bilgiyi aldık, Sayın Cumhurbaşkanı’nın şu an dövizi bulunmamaktadır, TL’ye dönmüştür. Lider önde gider hep.

Bozdağ: Bak, işte dekont burada. Cumhurbaşkanı’na vurmak size prim yaptırmaz. Vuran kaybediyor, vuran kaybediyor, kaybediyor. Bak, Avrupa’da da vuran gidiyor, dokunan yanıyor. Seçimde de millet hesabını görüyor.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Yolla dekontun fotokopisini Sayın Bakan.

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz: Öyle bir mecburiyetimiz yok.

Haberin Devamı

YOLLA DEKONTU GELSİN

Özel: Sayın Bakan kürsüden “İşte dekontu burada” derse bu Meclis’in hakkıdır, o dekontun fotokopisini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın mal bildiriminde olan o hesaptaki döviz hangi tarihte bozulmuş, nerede bozulmuş?

Bozdağ: Şimdi, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Biz aksini ispat ediyoruz, hâlâ “Bana bunu ver” diyor. Bak işte elimde dekont, burada bütün millete gösteriyorum.

Özel: Yolla, gelsin. Yahu, yolla dekontu.

Bozdağ: Allah sizi ikna etsin...

Meclis Başkanı İsmail Kahraman: Efendim, burası dekont müessesesi değil ki. Artı, Cumhurbaşkanımızın şahsı manevisini korumak bizim boynumuzun borcudur. Lütfen daha önceden verilmiş bir servet beyanını, hangi tarihte bozulmuş bilmediğinizi belge olarak ortaya koyup da bu mevzuyu tutup kaşımanın bize uygun olmayacağını düşünüyorum.

Özel: Sayın Başkanım, sorun şu; biz zaten böyle bir hesabın olduğunu biliyoruz. Bu döviz bozulmuş mu, bozulmuşsa ne zaman bozulmuş? Sayın Bakan da diyor ki “Dekontu milletime gösteriyorum.” Milletin vekiliyiz biz, yollayın fotokopisini görelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!