Dekolte ve boyun estetiği 30’lu yaşlarda başlıyor

Boyun estetiğinde neler yapıyoruz

Haberin Devamı

Kadınlarda 30’lu yaşlardan itibaren, bazen daha da genç yaşlarda boynun orta hattında bazı çizgilenmeler oluşuyor. Bu sorun sarkma ve gevşeklikle birleşince (özellikle de açık kıyafetlerin giyildiği yaz mevsiminde) estetik olmayan bir görüntü ortaya çıkabiliyor. Ama bu sorundan tümüyle kurtulmak mümkün...
Boyun estetiğinde uygulanan başlıca üç yöntem var. Bu yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:
Boyun Germe: Boyun bölgesindeki fazla yağ alınıyor, fazla deri çıkarılıyor ve sarkmış kas yapısı toparlanıyor. Deri altından germe işlemi yapılarak, bu bölgenin daha gergin görünmesi sağlanıyor. Ama bu işlem ileri yaştaki hastalarda uygulanması gereken bir yöntem...
Yağ Enjeksiyonu: Bu bölgede yan tarafa doğru uzanan çizgilere ince yağ ve kolajen enjeksiyonları yapılabiliyor.
Botoks: Botoks uygulamalarıyla da boyunda oluşan çizgilerin giderilmesi sağlanabiliyor. Ancak bu çeşit botoks ve enjeksiyon uygulamalarını daha genç yaştaki kişilere uygulamak gerekiyor.
Tüm bu işlemlerden sonra hastanın boyun hareketlerini belli bir süre kısıtlıyoruz. Bazılarında ise boyunluk kullanıyoruz. Hastalardan, özellikle de boynu yan tarafa çevirmek gibi boyunda gerginlik yaratan hareketlerden uzak durmalarını istiyoruz.
Kadınların estetik işlemlerde en fazla sordukları sorular arasında yer alan iz ve ağrı konusuna gelince: Yapılacak işleme göre küçük izler olabilir, ancak bunlar rahatsız edici değildir. Boyun germe ve alt yüz germe birlikte yapılıyorsa, kulak arkasından, kulak içinden devam eden bir iz oluşabilir. Bu izin çok önemli bir belirginliği yoktur.
Günümüzde estetik işlemleri artık erkekler de rahatlıkla yaptırıyor, çünkü onlar da daha iyi, daha genç bir görüntüye sahip olmak istiyor. Ancak boyun estetiğine kadınlardan daha çok talep var. Erkekler kadınlara göre daha düşük oranda yüz estetiğine yönelik işlemler yaptırıyor, genellikle burun ve göz kapağı ameliyatlarını tercih ediyorlar.
Dekoltenizi de güzelleştirebilirsiniz
Kadınlarda boyun estetiği ne kadar önem taşıyorsa, dekoltelerinin güzelliği de aynı derecede önemli... Bu yüzden dekolte bölgesine de zaman zaman müdahale ediyoruz.
Dekolte estetiğinde
neler yapıyoruz
Öncelikle bu estetiği daha çok orta yaş grubu kadınların tercih ettiklerini söylemeliyiz. Bu bölgedeki deri elastikiyeti bozulduysa, ince kırışıklıkları özel dolgu maddeleriyle dolduruyoruz.
Ayrıca küçük peeling ajanları ile derinin canlılığını, elastikiyetini artıracak işlemler uyguluyoruz. ıleri derecede artmış çizgilenme varsa yağ enjeksiyonları yapıyoruz.
Bunların yanı sıra dekolte problemleri meme kaynaklı da olabiliyor, her iki meme birbirine çok bitişikse bu durum dekoltenin görüntüsünü bozabiliyor. Bu durumda iki memeyi birbirinden uzaklaştırıcı ameliyatlar yaparak, dekoltenin güzel görünmesine yardımcı oluyoruz.
Dekolteye botoks ve yağ enjeksiyonu da uygulanıyor. Botoks dekoltenin daha gergin görünmesini sağlıyor, yağ enjeksiyonuyla da çizgiler yok ediliyor. Uygulanan işlemler sırasında çok fazla ağrı olmuyor ve iz de kalmıyor.
Kadınları en çok rahatsız eden durumlardan biri de dekoltede güneş lekelerinin oluşması... Bu lekeler için dekolteye deriyi soyucu işlemler yapılıyor. Küçük peelingler ile lekeler giderilerek daha düzgün bir cilt elde ediliyor. ıleri derecede olan lekeler traşlama yöntemiyle gideriliyor. Ayrıca özel laser uygulamaları ile de bu sorun ortadan kaldırılabiliyor.

Yazarın Tüm Yazıları