Dekan Demirel: Eğitim fakülteleri Türkiye’nin öğretmen deposu

Güncelleme Tarihi:

Dekan Demirel: Eğitim fakülteleri Türkiye’nin öğretmen deposu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2017 13:26

Dekan Demirel: Eğitim fakülteleri Türkiye’nin öğretmen deposu

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BURSA Uludağ Üniversitesi (UÜ) Eğitim Fakültesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla geniş katılımlı bir kutlama töreni düzenledi. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel,eğitim fakültelerinin Türkiye’nin öğretmen deposu olduğunu söyledi.

Öğretmenler Günü etkinliğine UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aslı Hockenberger ve Prof. Dr. Mehmet Yüce, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Şehit öğretmenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlatılan törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğretmenlik mesleğinin kutsal olduğunu söyledi. Ülkelerin ve toplumların gücünün sayıyla ya da orduyla değil, eğitimli insan potansiyeli ile ölçüldüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay; “Türkiye’mizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını ortaya çıkarmak, ancak kaliteli bir eğitim sistemi oluşturmak ve idealist öğretmenler yetiştirmekle mümkün. Günümüz dünyasında hem kişiler hem de kurumlar için yaşam boyu öğrenme dediğimiz bir süreç söz konusu. Yani bizler hem öğreten hem öğrenen konumundayız.

İnsanoğlu için eğitimde bir varış noktası yoktur. Mevcut bilgi ve becerilerimizi güncelleyerek kendimizi geliştirmeyi sürdürmeliyiz. Bilgi çağının akademisyenleri ve öğretmenleri olarak; bir taraftan kişisel gelişimimizi sürdürmeye, diğer yandan da öğrencilerimizi en donanımlı şekilde yetiştirmeye gayret edeceğiz. İnanıyorum ki yüksek kalkınma hedefleri belirleyen Türkiye’miz, idealist eğitimcilerin yetiştireceği fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ile muasır medeniyetler arasında yerini alacaktır. Bunun için de en başta gençlerimizin toplumsal sorumluluk bilincine sahip, kendi medeniyetini özümsemiş, çağdaş ve ilkeli insanlar olarak yetişmesine özen göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

ÖĞRETMEN DEPOSU

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel ise etkinlikte yaptığı konuşmasında öğretmenlik mesleğinin her tarihte ve toplumda değerli olduğunu dile getirdi. Yazının icadıyla birlikte öğretmenlik mesleğinin de başladığını vurgulayan Dekan Demirel; “Ülke olarak maalesef eğitimde isteğimiz noktalara gelemedik. Bizler akademik camia olarak bu gidişi değiştirmek, eğitimi istenilen seviyelere getirmek için düşünmeli ve projeler üretebilmeliyiz. Cumhuriyet döneminde çeşitli modeller denenmiş. Bugün gelinen noktada ise eğitim fakülteleri olarak öğretmen ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Geldiğimiz yer ise bana göre önemli bir seviyedir. Öğrencilerimizin atandıktan sonra yaptıkları çalışmalar ve ürettikleri projeler bizleri gururlandırıyor. Daha iyisini yapabilmek için eğitimlerimizi de kendimizi de yenileyerek öğretmen yetiştirmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Dekan Muammer Demirel’in moderatörlüğünü yaptığı mini bir de panel gerçekleştirildi. Panelde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kahya, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Avcıoğlu ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şeref Tan konuşmacı olarak yer aldı. Etkinliğin sonunda Profesörlük ve Doçentlik unvanına yükseltilen akademisyenler için cübbe giyme töreni gerçekleştirildi.

 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!