Deha'nın 10 günü var

Güncelleme Tarihi:

Dehanın 10 günü var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2015 20:50

DEHA İdil, henüz 11 yaşında. O yaşıtları gibi şanslı değil, dünyaya gözünü kalp yetmezliğiyle açtı.Buna rağmen küçük vücuduyla 11 yıl hastalığına direnen Deha İdil’in 3 gün önce kalbi durdu, yaşam destek ünitesine bağlı yaşıyor. Hayata tutunması için tek çare de 10 gün içerisinde kalp nakli yapılması.

Haberin Devamı

Memur anne-babanın ilk çocuğu Deha İdil’in şansızlığı dünyaya gözünü açtığında başladı. Kalp yetmezliği teşhisi konulan İdil, kalp piliyle yaşama tutundu. Yaşıtları gibi koşup eğlenmese de hayat mücadelesini 11 yaşına kadar devam ettirdi. İlköğretim 5. sınıfa giden küçüğün kalbi, ilk kez 1.5 ay önce dayanmayıp durdu.

ORGAN BAĞIŞINDA BULUNUN

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Deha’nın kalp nakline ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Başkent Hastanesi’ne yatırılan Deha için yapılan tüm araştırmalara rağmen uygun donör bulunamayınca kalp nakli yapılamadı. Minik kalbi 3 gün önce tekrar duran Deha İdil, Yaşam Destek Ünitesi’ne bağlandı. Halen yaşam destek ünitesinde cihazlara bağlı hayatta tutunmaya çalışan küçüğün yaşaması, acilen uygun bir donörün bulunmasına ve kalp nakline bağlı. Doktorları, Deha’nın küçük bedeninin cihazlara bağlı daha fazla yaşayamayacağı, 10 gün içerisinde uygun bir kalp bulunarak nakletmesi gerektiğini bildirdi. Aile, herkese organ bağışı çağrısında bulunarak, “Yapılacak bağışla belki de Deha hayata tutunacak. Deha ve onun gibi organ naklini bekleyen binlerce kişinin umudu yapılacak organ bağışına bağlı” dediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!