Değişime ayak uydurursan ayakta kalırsın

Güncelleme Tarihi:

Değişime ayak uydurursan ayakta kalırsın
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2015 01:37

Bora Öztoprak, bir yıl aradan sonra “Yemin Et” single’ıyla müzikseverlerin karşısına çıktı. Eski şarkısını yeniden yorumlayan Öztoprak, “Geri planda kalan şarkılarımı single olarak çıkarmaya devam edeceğim” diyor.

Haberin Devamı

* “Yemin Et”, daha önce de yorumladığınız bir şarkı. Yıllar sonra neden bu şarkının single’ını çıkardınız?

- “Yemin Et”, 2002’de çıkardığım “Bence” albümünün içimi en acıtan şarkılarından biridir. Çünkü çok geri planda kaldı. “Gidiyorum” şarkısının o kadar ses getireceğini bilseydim, “Yemin Et”i ve onun gibi iddialı şarkıları albüme hiç koymazdım. “Yemin Et”i şimdi yeniden düzenledik, bambaşka bir hâl aldı.

* Geri planda kaldığına inandığınız diğer şarkılar için de böyle bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

- Evet, böyle bir seri yapmayı planlıyorum. Hatta çıkaracağım iki single da şimdiden hazır. Sırayla dinleyicilerle buluşturacağım.

ŞARKILAR DAHA DİNAMİK

* Yeni düzenlemelerde tarzınızın dışına mı çıktınız? Ya da şöyle soralım; müziğinizde nasıl bir değişim oldu?


- Hiçbir projemde canlı enstrüman kullanmaktan vazgeçmedim, ancak günümüz koşullarında elektronik öğeler ön planda. Biz de elektronik öğeleri canlı enstrümanlarla harmanlayarak daha dinamik bir sound elde ettik. Ama şarkılarımda herkesin alıştığı Bora Öztoprak tadı yine var.

* Sevenlerinize başka sürprizleriniz olacak mı?

- Önümüzdeki günlerde başka besteci ve söz yazarı arkadaşlarımın eserlerini seslendirerek dinleyicilerime sürprizler yapacağım.

* Peki şarkılarla birlikte sizde de bir değişim olduğundan bahsedebilir miyiz?


- Tabii ki. Artık dünya değişti, 90’lı yıllardaki gibi iki gitar alıp da çalmakla olmuyor. İşin mutfağı çok önemli. O yüzden değişim şarttı. Sahnede artık yaşıma ve söylediğim şarkılara daha uygun giyiniyorum. Her ne kadar “popçu” olarak anılsam da, kendimi tek bir kategoriye sokmuyorum. Sesim ve yorumum itibarıyla her tür şarkıyı seslendiriyorum. Kendi düzenlememizle türkü de söylüyorum, oyun havası da. Değişime ayak uydurduğunuz sürece ayakta kalıyorsunuz.

* Konserlerinizde repertuvarınızı da sıkça değiştiriyor musunuz, yoksa hep aynı şarkılarla mı sevenlerinizin karşısına çıkıyorsunuz?

- Sahne repertuvarım haftadan haftaya değişiyor. Sürekli aynı şarkıları seslendirmek, “sahne esnaflığı”na giriyor çünkü...

Haberin Devamı

KONSERLERE AĞIRLIK VERECEĞİM

Haberin Devamı

* Albüm çalışmaları dışında ne gibi projeleriniz var?

- Artık kariyerimin başından beri yapmak istediğim şeye; şehir konserlerine ağırlık vereceğim. Onun dışında oyun ve dizi müzikleri yapıyorum. Sektöre yeni giriş yapan arkadaşlarıma da yapımcılık ve şarkı düzenlemeleri konusunda destek oluyorum. Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde genç müzisyen ve oyunculara şan dersleri veriyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!