Değişim şart

Güncelleme Tarihi:

Değişim şart
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

4 yıllık sözleşme imzalayarak Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevine resmen başlayan Şenol Güneş, ‘Aynı oyuncularla hedefe varamayız. İskeleti koruyup yeni takviyeler yapacağız. Belki 2. bir takım daha kurabiliriz’’ dedi.

FUTBOL Federasyonu ile dün 4 yıllık sözleşme imzalayan teknik direktör Şenol Güneş, A Milli Takım'ın teknik patronluğu görevine resmen başladı. Güneş, ‘‘Bizimle yeni bir dönem başladı. Milli takım bütün Türk teknik adamlarının onurudur. Şimdi bu onur bize verildi. Bunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız’’ dedi.

Hedeflerinin milli takımı 2002 Dünya Kupası ve 2004 Avrupa Şampiyonası finallerine taşımak olduğunu belirten Güneş, ‘‘Kapımız bütün futbolculara açık. Benim oyuncum, her sistemde her mevkide oynayabilmeli. İnanç olarak, davamızda yer almalı. Milli takımda da karakterleri sağlam oyuncular var. Biz de ahlaklı ve çalışkan oyuncularla bu işi götürmek istiyoruz’’ diye konuştu.

Güneş şunları söyledi: ‘‘Bazı hazırlık maçları programlanmış. Biz daha fazla maç yapmak istiyoruz. Futbolcularla ilk tanışmamız, büyük bir ihtimalle İstanbul'da olacak. 16 Ağustos'da da Bosna Hersek ile deplasmanda bir hazırlık maçı yapacağız. Şu anki oyuncu grubu kaliteli. İskelet kadroyu koruyarak, yeni takviyeler yapacağız. Milli takıma yeni oyuncular da kazandırmamız gerekiyor. Aynı oyuncularla hedefimize varamayız. Belki ikinci bir takım daha kurabiliriz. Milli takımda para için gelen futbolcu varsa, takımda yer almayacak.’’

Güneş, yabancı kontenjanındaki 5+2 konusunda da ‘‘Bu uygulamaya karşıyım. Türk oyuncusundan yanayım. Çok sayıdaki yabancı oyuncunun da kulüplere yarar getirmeyeceğine inanıyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!