Değer: "Kürtler, Türksüz, Türkler De Kürtsüz Yapamaz"

Güncelleme Tarihi:

Değer: Kürtler, Türksüz, Türkler De Kürtsüz Yapamaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 18:33

AK PARTİ’DEN MARDİN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLAN TÜRK- IRAK DOSTLUK DERNEĞİ ESKİ BAŞKANI MEHMET EMİN DEĞER, “KÜRTLER, TÜRKSÜZ, TÜRKLER DE KÜRTSÜZ YAPAMAZ” DEDİ.

AK Parti’den Mardin milletvekili aday adayı olan Türk-Irak Dostluk Derneği eski Başkanı Mehmet Emin Değer, “Kürtler, Türksüz, Türkler de Kürtsüz yapamaz” dedi.
AK Parti’den Mardin milletvekili aday adayı olan Türk- Irak Dostluk Derneği eski Başkanı Mehmet Emin Değer, seçim çalışmalarına devam ediyor.
İHA’ya konuşan Değer, dünden bugüne aynı desteğin artarak bugünlere kadar geldiğine işaret ederek, “Kürd’ün Türk’e, Türk’ün Kürt’e düşman olması aptallıktır, cehalettir. Kürt Türk’e, Türk Kürd’e muhtaçtır, ikisinin bir birinden ayrılması mümkün değildir. Türk- Kürtsüz yapamaz, Türkiye Devleti de Kürtsüz yapamaz. Kürtler de Türksüz ve Türkiyesiz yapamaz. Kader bizi birleştirmiş, bir yapmış, bir vücut haline getirmiş. Hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz. Aramızdaki ihtilafları, küçük meseleleri halletmenin zamanı gelmiş. Büyük bir misyon, büyük bir dava, büyük bir felsefe olan AK Parti ve onun kurucusu olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bilge insan Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, ihtilafları ortadan kaldırma noktasında cesur bir iradeyi ortaya koymuşlardır. Ve diyorlar ki, hayatımıza dahi mal olsa Kürt meselesini mutlaka çözeceğiz. Bu iradeyi ortaya koyulmuştur. Ben de bu meseleyi çözmek adına son nefesimi verene kadar bütün gücümle siz Mardinli hemşerilerim adına mücadele vereceğimin sözünü hepinizin huzurunda veriyorum. Bir birinden fakir, bir birinden mazlum, birbirinden perişan olan bu İslam coğrafyası içerisinde; birbirine etnik yapıyla, ırkçılık felsefesiyle, yabancı bakmaları ve birbirlerini kahretmeleri, Siyonistlerin, batı dünyasının, CIA’sı, MOSSAD’ı organizasyonlar yaparak, Şii-Sünni, Türk-Kürt, Arap-Kürt, Arap-Türk gibi ve El-Kaide, İŞID gibi organizasyonlar yaparak, İslam coğrafyasını cehenneme çeviriyorlar” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin İslam Ümmetinin sesi, sedası olan büyük bir lidere sahip olduğuna işaret eden Değer, “Bizim artık öyle bir liderimiz vardır ki; Dünya 5’ten büyüktür diye haykırıyor. İlk defa bir lider çıkmış ve diyor k, ‘Ey birleşmiş milletler, ey batı dünyası, ey adaletsiz ve hukuksuz dünya sen İslam coğrafyasını cehenneme çevirdin. Ayağa kalkınız ey Müslümanlar diyor, birleşiniz, ittihat-i İslam-ı kurun diyor. İşte bunun zamanı gelmiş, bir millet uyanıyor, bir millet şahlanıyor. Ayağa kalkalım hep birlikte, şahsım adına diyorum ki; Mehmet Emin Değer, tek başına bir hiçtir. Dahi bile olsanız tak başınıza siz bir şeyleri başaramazsınız ama sizin desteğiniz, arkamda hissettiğim sizin o güçlü desteğinizle inanın ki çok büyük işleri başarabiliriz hep birlikte. Mardin’imize çok büyük hizmetler yapacağız, çok önemli projeleri birlikte başaracağız. Türkiye’de ve Dünya’da milletvekili olmadan da, Berlin’de Brüksel’de, Roma’da, Strazburg’da Avrupa Parlamentosunda; Irak meselesini ve İslam coğrafyasının geleceğini konuşmak üzere davet edildim. Sizin adınıza, sesinizi haykırdım. Ve ben buradan tekrar söylüyorum, söz veriyorum. Bütün Dünya’ya Mardin’in ve Mardinlinin sesi ve nefesi olacağım. Sizin sesinizi bulunduğum her yerde her mekânda ve her coğrafyada gür bir seda ile haykıracağım. Buna inanmanızı ve bana bugüne kadar verdiğiniz desteği devam ettirmenizi diliyor, hepinize tekrardan teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!