Defne ve reçel kursiyerlerine sertifika

Güncelleme Tarihi:

Defne ve reçel kursiyerlerine sertifika
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2016 12:09

Defne ve reçel kursiyerlerine sertifika

Haberin Devamı

HATAY'ın Samandağ İlçesi'nde 'defne ve reçel' kursuna katılan kadın kursiyerler sertifikalarını aldı.

Samandağ Kaymakamlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen Samandağ Belediyesi ile Mustafa Kemal Üniversitesi'nin (MKÜ) ortak olduğu Reçel ve Defne Evi projesinin ilk ayağı tamamlandı. Birinci aşamada 'Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu' konulu kursta 35 kadın eğitim aldı.

Kursiyerlerin sertifika törenine Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik, Belediye Başkanı Mithat Nehir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, İlçe Müdürü Önder Sertkol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hilmi Kapo, Halk Eğitim Müdürü Ata Kudret ve Proje Koordinatörü Abdullah Küçükbasil ve kursiyerler katıldı.

Başkan Nehir, yaptığı konuşmada "Bu tür projelerin bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz ve elimizden gelen desteği veriyoruz" dedi.

Kaymakam Çelik de proje hakkında şu bilgileri verdi: "2016 yılı içerisinde Samandağ Kaymakamlığı olarak 4 projenin ya ortağı ya yürütücüsü olduk. Reçel ve Defne Evi projesi kapsamında 35 kadın arkadaşımıza 3 tane farklı kurs verildi. Buradaki amacımız toplumun yoksun kesimlerinden olan kadınlarımızı üretimin içerisine çekmek ve ekonomik olarak ailelerine katkı sağlamak."

Mehmet EZER/HATAY,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!