Defilesinde 'Kızılderili ruhunu' yansıttı

Güncelleme Tarihi:

Defilesinde Kızılderili ruhunu yansıttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 14:05

Defilesinde 'Kızılderili ruhunu' yansıttı

Haberin Devamı

Yaşar ANTER/BODRUM(Muğla), (DHA)- BODRUM'da yaşayan moda tasarımcısı Özlen Ayata, 'Kızılderili ruhunu' yansıtmayı hedeflediği ve tamamen el emeğiyle yaptığı yelek, çanta, takı ve aksesusarlardan oluşan 'Ki-She-Sel 3' isimli defilesiyle beğeni topladı.
Yaka Mahallesi Dibeklihan Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki Özlen Ayata Tasarım Atölyesi'nde çalışmalarını yürüten Özlen Ayata, tamamen el emeğiyle ürünler yaptı. Çalışmalarını ise 'Ki-She- Sel 3' isimli defilesinde sergiledi. Yaklaşık 500 sanatseverin ilgiyle izlediği defilede 300 ürünü, 3'ü çocuk 13'ü kadın amatör manken tarafından sunuldu. Deri, ağaç kabuğu, çeşitli taşlar, Bodrum kumaşları ve deniz böceklerini kullanarak yapılan yelek, çanta, takı ve aksesusarlardan oluşan ürünler izleyenlerin beğenisini topladı. Ayata, defileye ilişkin şöyle dedi:
"Kızılderililerin doğaya olan tutkusu, inancı beni her zaman büyülemiştir. Bu nedenle bende yaptığım eserlerde asla makine kullanmadım. Tüm eserlerin dikişleri dahil tamamı el yapımıdır. Kızılderililerin doğaya olan tutkusunu defileme yansıtarak doğal malzemelerden yapılan giysilerin günlük yaşantıdada rahatlıkla kullanılabileceğini ve çokta şık olacağını anlatmak istedim, defileye olan ilgi beni çok mutlu etti." 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!