Dedemi kaybettim

İSTANBUL yolundaki Akköprü mevkii yol genişletme çalışmaları sonucu 2 şerit halinde olan yolu 4 gidiş-4 geliş olmak üzere 8 şeride çıkardılar.

Bu çalışmalar sırasında Varlık Mahallesi’ndeki üst geçidi çiti yıktılar. 1.5 ayda bir çok yaralanma ve ölümle sonuçlanan kaza meydana geldi. Son olarak 4 Ekim akşamı ’dedemi’ burada trafik canavarına kurban verdik. Belediyenin kısa bir sürede bu yolu tamamlamasına rağmen bir günde bitirebileceği üst geçidi yapmaması ülkemizde insan hayatına verilen değeri bir kez daha gözler önüne serdi.

Üstgeçidin yapılabilmesi için daha kaç can verilmesi, kaç ailenin yüreklerinin yanması gerekiyor.

Poyraz TAN

Atatürk Bulvarı önerisi

KUZGUN Sokak’ta oturuyorum. Atatürk Bulvarı’ndaki çalışmalar sebebiyle Kızılay’a ulaşabilmek için Hoşdere Caddesi’ne çıkmak ve buradan da Dikmen Caddesi’ne geçmek mecburiyetindeyiz. Kuzgun Sokak’ı Hoşdere Caddesi’ne bağlayan (yanlış anımsamıyorsam) 4 sokak var. Ancak bunlardan yanlız bir tanesi caddenin çıkış yönünde. Diğer sokaklar Güvenlik Caddesi’ne iniş şeklinde. En azından bu çalışma süresince bu sokaklardan ikisini Kuzgun Sokak’tan Hoşdere Caddesi’ne ’tek yön çıkış’ şeklinde düzenlemek mümkün olmaz mı?

Serhan ATTİLA-AYRANCI

Biz yakalıyoruz, savcılık salıyor’

100. Yıl semtinde yaşıyorum. Yaklaşık 10 gün önce evime hırsız girdi. Evimizden çalınan eşyaların bulunup bulunmadığına dair en ufak bir iz yok şu ana kadar... Komşu bloklarda sık sık hırsızlık oluyor. Hırsızın kimlerin evine gireceğine dair tuttuğu ajanda da değişiklik yok.

Semt karakolumuz ne yapıyor? "Biz yakalıyoruz savcılık bırakıyor", "Görev alanına göre yetersiz sayıda personel" gibi bahaneler üretiyorlar.

Namusumuzla çalışıp kazanan insanlarız. Eşyalarımızın arsız namussuz hırsızlarca çalınmasını istemiyoruz.

AytekinAYDEN

Suna Hanım’ın iddiasına katılmıyorum

"KİM denetliyor" başlıklı (9.10.2006) Suna Kayhan imzalı yazıda adı geçen

Narsis Güzellik Salonu’nun sahibiyim. Müşterilerim arasında bu isimde bir şahıs yoktur. 11 yıldır böyle bir semtte güzellik salonu işleten birisi müşterilerini ismiyle tanır. Suna Kayhan, ya salonuma hiç gelmeden böyle bir yazı yazdı ya da gördüklerini idrak edip anlatma yeteneğine sahip değil. Kullandığımız ürünlerin tamamı Matrix, cilt bakım ürünlerinin de tamamı Pourelle markadır. Markası bilinmeyen bir ürünün markalı bir şişeye doldurulması mümkün değildir. Kayhan’ın anlatış biçiminden salonumuzu hiç görmediği anlaşılmaktadır. Anlatılan yer daire biçimi olarak salonumuza benzememektedir.

Müşterilerim herşeyi en ince detayına kadar araştıran, soran ve emin olmadan işlem yaptırmayan bayanlardır. Salonumda çalışan elemanların hepsi tecrübeli ve diplomalıdır.

Kayhan’ın yazısında sorulan bunları ’kim denetliyor’ sorusunun cevabı ortadadır. Biz esnaf olarak Sağlık Bakanlığı tarafından sık sık denetlen bir sektördeyiz.

Hünkar İMİR

750 öğrenciye 840 sıra

MİLLİ Eğitim Müdürlüğü’nden, "600 Öğrenciye 400 sıra" (27.9.2006) yazısına açıklama:

"Etimesgut İlçesi TOKİ Ufuk Aslan Lisesi ile ilgili iddialar hakkında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün aynı gün makama sunduğu bilgi notunda açıklandığı üzere; 1- Şu anda okulda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce görevlendirilen çeşitli branşlarda 26 öğretmen, 1 usta öğretici, 1 kadrolu müdür ve 1 müdür yardımcısı görev yapmaktadır. 2- Öğrenci sayısı 750 olan okulda, 840 öğrenci sırası mevcuttur. 3- Okulda öğretmen, öğrenci, 6 kız öğrenci, 3 erkek öğretmen, 3 bayan öğretmen ve 3 özürlü tuvaleti hizmettedir. 65 kabin hizmet vermektedir."

Harabe yer kiralanır mı

DAHA önce de size yazmıştım, ancak bir cevap alamadım. Bu kez umut etmek istiyorum.

YIBA Çarşısı’nın yanında, Roma harabelerinin altında dükkanım var. Üç yıl önce Belediye kiracıyı çıkardı. Orası harabeye döndüğü için kimse tutmuyor. Daha kaç yıl bekleyeceğiz. Soruşturup bizi aydınlatabilir misiniz? Son çare olarak size baş vuruyorum. Okan KILAN

’Polis Amca’da fark ortada

"BURASINA okul denir mi"
(27.9.2006) başlıklı yazıda Polis Amca İlköğretim Okulu’nun fiziksel durumdan bahsedilmektedir. "Ankara Emniyet Müdürlüğü Sosyal Sorumluluk Çalışmaları" kapsamında Polis Amca İlköğretim Okulu’nun 2005-2006 eğitim-öğretim yılında iç ve dış fiziksel durumuyla ilgili gerekli tadilat yaptırılarak yine, sorumluluk anlayışımız çerçevesinde 2006-2007 eğitim-öğretim yılında da okulun fiziksel durumuyla ilgili meydana gelen aksaklıklar giderildiği gibi desteklerimiz de devam etmektedir. Okulun çalışmalarımızdan önceki ve sonraki durumunu gösteren CD ortamında hazırlanan görüntüler izlendiğinde gerçek anlaşılacaktır. (Evet izledik; farkı gördük.)

Ercüment YILMAZ-Ankara Emniyet Müdürü

KISAKISA

 TÜRK edebiyatının seçkin yazarı Fakir Baykurt, ölümünün 7. yılında Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı, Cumhuriyet Gazetesi, Eğit-Der ve Edebiyatçılar Derneği’nin düzenlediği bir panelle anılıyor.

14 Ekim Cumartesi saat 14.00’te Petrol-İş Konferans Salonu’nda başlayacak panelin konuşmacıları: Prof. Yakup Kepenek (yönetmen), Talip Apaydın, Işık Baykurt ve Erdal Atıcı.
Yazarın Tüm Yazıları