Dededen toruna ‘haciz’ mirası

Güncelleme Tarihi:

Dededen toruna ‘haciz’ mirası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2013 01:28

Yürüme engelli Seher ve İbrahim Ceylan çifti, dedelerinden kalan borcu ‘reddi miras’ yapmadıkları için gelen 165 bin TL’lik ‘haciz’ haberiyle şok oldu.

Haberin Devamı

Elmadağ’da yaşayan yürüme engelli Seher ve İbrahim Ceylan çifti, kendilerine tebliğ edilen 165 bin TL’lik ‘haciz’ haberiyle sarsıldı. İbrahim Ceylan’ın dedesi Sadettin Yurtdan, ticaretle uğraşırken büyük bir borcun altına girdi. Geçen yıl 83 yaşındayken hayatını kaybeden dede Sadettin Yurtdan’dan borcu ‘reddi miras’ yapmayan Ceylan Ailesi, kendilerine tebliğ edilen haberle haciz şoku yaşadı. 165 bin TL’lik haciz haberi alan çift, dedelerinin toplam borç tutarının 4 milyon TL’yi aştığı duyumunu aldıklarını söyledi. Eşiyle birlikte Elmadağ Devlet Hastanesi’nde devlet memuru olarak çalıştıklarını, dedesinden kalan borcu ödemelerinin imkansız olduğunu anlatan İbrahim Ceylan, “Geçtiğimiz nisan ayında 165 bin TL ödeme emirli icra şoku yaşadık. Daha geride 4 milyon TL gibi bir borçtan bahsediliyor. Bu borcu devlet memuru maaşı ile ödemenin bir mümkünatını göremiyoruz. Dedemin borçlarına karşılık maaşıma ve evime ipotek konuldu. Tek suçumuz, dedem öldüğünde borçlu mu, değil mi araştırıp, ‘reddi miras’ yapmamamız” dedi.

Haberin Devamı

BANKALARDAN KREDİ ÇEKMİŞ

Bir süre önce bankadan çektikleri krediyle ev aldıklarını, 5 yaşında bir kız çocukları olduğunu belirten Ceylan, şöyle devam etti:
“Kendi halimizde geçinip giderken gelen haciz evrakları ile şok olduk. 13 yıl önce annemi kaybettim. Annemin babası, yani dedem Kırıkkale’de dayılarımla ticaretle uğraşıyordu. Dedem öldükten sonra dayılarım işlerine devam ettiği için hiçbir şeyden şüphelenmedik. Meğer, dedem ölmeden önce birçok bankadan kredi kullanmış.

EVİMİZ İPOTEK EDİLDİ

İşleri idare eden dayılarım, bu borçlar konusunda bizlere hiç bilgi vermediler. Ödeme güçlüğü içine düşünce de 18 mirasçısına haciz yolu ile ödeme emri göndermişler. Bana ilk etapta 165 bin TL’lik haciz geldi ve maaşımın dörtte biri kesilmeye başlandı. Banka kredisi ile aldığımız evimiz de ipotek edildi. Mahkemeye itiraz dilekçesi verdik, dava şimdilik sürüyor, ama işin boyutu nereye varacak bilemiyoruz. Dedemden miras kalan büyük meblağlı borcu nasıl öderiz diye eşimle kara kara düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!