Dede, İskender’i buldu torun, İstanbul’a getirdi

Ayşegül AKYARLI GÜVEN
14.08.2006 - 00:00 | Son Güncelleme:

İskender kebabın mucidi Mehmetoğlu İskender’in torunu Yavuz İskenderoğlu İstanbul’daki ilk restoranını bugün Beşiktaş’ta açıyor. 1850’li yıllarda dedesi Mehmetoğlu İskender’in Bursa’da açtığı restoranı 15 milyon YTL’lik yatırımla zincir haline getiren Yavuz İskenderoğlu İstanbul’un ardından Atina, İngiltere, Amerika ve Tokyo’ya yeni yatırımlar yapmayı hedefliyor.

İSKENDER kebabın mucidi Mehmetoğlu İskender’in torunu Yavuz İskenderoğlu İstanbul’daki ilk restoranını bugün Beşiktaş’ta açıyor. 1850’li yıllarda dedesi Mehmetoğlu İskender’in Bursa’da açtığı restoranı 15 milyon YTL’lik yatırımla zincir haline getiren Yavuz İskenderoğlu "Eskiden başka şubemizin olmamasıyla övünürdük. Şimdiyse Bursa’daki ’İskender Kebap Yavuz İskenderoğlu’ restoran sayımız 5’e ulaştı. İstanbul’un ardından önce Atina ve İngiltere’ye, ardından da Amerika ve Tokyo’ya yeni restoran yatırımları yapmayı hedefliyoruz" dedi.

İSKENDER KEBAP TESCİLLİ MARKAMIZ: Kebabın elle yenen geleneksel döneminden bugünkü haline geliş sürecini bugüne kadar açtığı tüm restoranlarında yansıtmaya çalıştığını söyleyen Yavuz İskenderoğlu, "İskender kebap bir yemekten çok kültürün adı. Ayrıca bizim de patentli markamız. Avrupa Birliği Markası (CMT) bu markayı bizim adımıza tescil etti. Bugüne kadar ’İskender Kebap’ tabelası asan dükkanlara yol göstermeye ve kendi markalarını yaratmak konusunda ikna etmeye çalıştım" dedi.

ATAŞEHİR MY WORLD’DE AÇACAK: Markasını ortak girişim yoluyla franchise vermeye başlayacak olan Yavuz İskenderoğlu, Anadolu Yakası’nda da yeni bir dükkan açmak istediğini söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu’nun Ataşehir’de gerçekleştirdiği My World Projesi için kendisinden bir restoran açmasını istediğini söyleyen Yavuz İskenderoğlu, "My World’de de bir restoran açacağız. Açtığım her restoran için yaptığım yatırım en az 500 bin YTL oluyor. Ancak, her gelene franchise vermeyeceğim. El yatkınlığıyla birebir bağlantısı olan bu lezzeti kaybetmek ve markaya zarar vermek istemiyorum" dedi.

6 MİLYON YTL’YE KONAK: 6 milyon YTL harcayarak, dedesinin 1800’lü yıllarda kullandığı İskender Efendi Konağı’nın aynısını yaptıran Yavuz İskenderoğlu "Açtığımız tüm dükkanlarda dedemin ilk dükkanı olan Kayhan Çarşısı’ndaki restorana sadık kalıyoruz. Tüm dükkanımızda kapı girişlerine papatya zemin ve masalarda mermer, cephelerde mavisi ahşap kullanıyoruz" dedi.

AİLEYE LOGO ÖNLEMİ: Dedesinin ilk restoranına ait tabelayı hálá sakladığını söyleyen Yavuz İskenderoğlu aile şirketlerinde anlaşmazlıkların yaşanabildiğine dikkat çekerek, "Bu şirket dedemin emeğiyle varoldu. Ben de ailemdekilerin bunu hiçbir zaman unutmaması için dedemi simgeleyen yaşlı figürünü logoya taşıdım. Bu logo bir sorun çıkması durumunda ileride bizden sonrakilere de verilen emeği hatırlatacak" dedi.

Yunanistan Büyük İskender’e hakaret ettiğimizi sandı

YURTDIŞINA açılmak için ilk müracaatı Atina’ya yaptığını söyleyen Yavuz İskenderoğlu, "Ancak, Yunanistan markamızı gerekçe göstererek müracaatımıza olumsuz yanıt verdi. Restoranımızın ismini Büyük İskender’e hakaret olarak algıladı. Yunanistan’ı ikna etmek için Gillette’i örnek gösterdim. Dedemin adının İskender olduğunu anlatıp restoran açma izni alabildim" dedi.
Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı