Son dakika: DEAŞ'ın kaçırdığı askerlerden acı haber

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: DEAŞın kaçırdığı askerlerden acı haber
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2017 02:51

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, 29 Kasım 2016'da irtibatın kesildiği askerler hakkında son dakika haberi geldi. Astsubay Muhammet Duran Keskin ve Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu açıklandı. Şehit askerlerin Adana ve Çanakkale'de yaşayan ailelerine acı haber verilirken iki askerin cenazeleri, Gaziantep'teki törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Eşi de kendisi gibi astsubay olan Jandarma Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli 28 yaşındaki Duran Keskin’in cenazesi, annesinin yaşadığı eve getirildi. Meslektaşlarının kolları arasında cenaze aracının başına gelen Astsubay Gökçe Keskin de metanetli görünmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 29 Kasım 2016'da irtibat kesilen ve El Bab bölgesinde şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı ve Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Duran Keskin'in cenazesi, Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından Asri Mezarlık'taki gasilhaneye getirildi.

Son dakika: DEAŞın kaçırdığı askerlerden acı haber

TÖREN DÜZENLENDİ

Asri Mezarlıkta işlemlerin ardından şehitler Piyade Astsubay Üstçavuş Kıvanç Kaşıkçı ve Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammet Duran Keskin'in cenazeleri, askeri kortej eşliğinde Gaziantep Havalimanına getirildi. Burada düzenlenen törene, Vali Vekili Alaaddin Serdar Polat, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ömer Ersever, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, askeri ve sivil erkan katıldı. Şehitlerin naaşı, daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait iki uçakla Adana ve Çanakkale'ye uğurlandı.

BABAEVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Haberin Devamı

Astsubay Kıvanç Kaşıkçı'nın şehit olduğu haberi Çanakkale'de yaşayan ailesine verildi. Kaşıkçı'nın Esenler Mahallesi Bülent Dikmener Caddesi'nde bulunan babaevine gelen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Erten ile İl Emniyet Müdürü Celal Sel aileye şehadet haberini iletti. Bu sırada fenalaşan baba Ramazan Kaşıkçı, sağlık ekipleri tarafından hazır bekletilen ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Şehit astsubayın babaevine büyük Türk bayrağı asıldı. 

ŞEHİT ASTSUBAY KESKİN’İN CENAZESİ ADANA’YA GELDİ

Kayıp olan diğer asker Muhammet Duran Keskin'in, Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi 46140 Sokak'ta ikamet eden annesi Elif Keskin'e oğlunun şehadet haberi, askeri yetkililerce iletildi. Acı haberi alan aile büyük üzüntü yaşadı. Şehidin baba ocağının bulunduğu sokağa belediye görevlileri tarafından taziye çadırı kuruldu.

Babası Şaban Keskin’i yaklaşık 4 yıl önce kaybeden ve eşi de kendisi gibi astsubay olan Jandarma Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli 28 yaşındaki Duran Keskin’in Adana Havaalanı’ndan alınan cenazesi, merkez Seyhan İlçesi Yeşiloba Mahallesi’nde annesinin yaşadığı eve getirildi.

Haberin Devamı

Son dakika: DEAŞın kaçırdığı askerlerden acı haber

Evde cenaze beklenirken görevli bir polis memuru Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Türk bayrakları ile donatılan sokakta bekleyen vatandaşlar, şehidi dualarla karşıladı. Şehidin, kendisi gibi astsubay olan eşi Gökçe Keskin, annesi Elife Keskin, kız kardeşi, yakınları Türk bayrağına sarılı tabutunu okşadı. Oğlunun bayrağa sarılı tabutunu koklayan anne Elife Keskin, "Yavrumun kokusu geliyor" diye gözyaşı döktü.

Son dakika: DEAŞın kaçırdığı askerlerden acı haber

Meslektaşlarının kolları arasında cenaze aracının başına gelen Astsubay Gökçe Keskin de metanetli görünmeye çalıştı.

Son dakika: DEAŞın kaçırdığı askerlerden acı haber

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!