DEAŞ operasyonundan çarpıcı detaylar! Nöbet bekliyormuş

Güncelleme Tarihi:

DEAŞ operasyonundan çarpıcı detaylar Nöbet bekliyormuş
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2017 12:27

Konya’da çatışmanın çıktığı terör örgütü DEAŞ'a yönelik hücre evini yaklaşık 20 gün önce kiralayan A.Y. adlı terörist hakkında, Gaziantep 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartıldığı polis tarafından arandığı ortaya çıktı. Bahçede ölü ele geçirilen teröristin ise nöbet tuttuğu, polisin geldiğini görünce diğer arkadaşlarına haber verdiği ve polise silahla ateş açmaya başladığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Özel Harekat polisi eşliğinde bu sabah saat 05.15'te Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkii'nde daha önceden belirlenen 10 adrese baskın yaptı. Teröristlerin hücre evi olarak kullandığı villada Özel Harekat timleri ile DEAŞ militanları arasında çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmada 1 terörist evin bahçesinde, 2'si çatı katında, 2'si de zemin katta ölü ele geçti. Kurşun sıyrıklarıyla hafif yaralanan 4 polis ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından hücre evinde yapılan ilk aramada 1 tabanca, 5 kalaşnikof silah ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi.

HÜCRE EVİ, ASKERİ BİRLİĞİN GEÇİŞ GÜZERGAHINA YAKIN

Ölü ele geçirilen DEAŞ militanı 5 teröristtin kimliklerinin belirlenmesi için çalışması sürüyor. Eylem hazırlığında olan teröristlerin 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde anma programlarına yönelik olabileceği üzerinde duruyor.

Haberin Devamı

Teröristlerin ölü ele geçirildiği hücre evininin askeri birliklerin servis araçlarının geçiş güzergahına yakın alması dikkat çekti.

EVİ KİRALAYAN TERÖRİST ARANIYORDU

Öte yandan hücre evini yaklaşık 20 gün önce kiralayan A.Y. adlı terörist hakkında, Gaziantep 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama kararı çıkartıldığı polis tarafından arandığı ortaya çıktı.

A.Y.’nin villayı kiraladıktan sonra Konya’daki İstihbahrat ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bilgi sahibi olduğu ve evi takibe aldığı öğrenildi.

Evi sürekli kontrol altında tutan polisin, eve silah ve mühimmat geldiğini saptamasının ardından bugün Özel Harekat Polisi eşliğinde operasyonun düzenlenmesine karar verildiği belirtildi.

BAHÇEDE ÖLEN TERÖRİST NÖBET BEKLİYORMUŞ

Bahçede ölü ele geçirilen teröristin nöbet tuttuğu, polisin geldiğini görünce diğer arkadaşlarına haber verdiği ve polise silahla ateş açmaya başladığı öğrenildi.

Hücre evinde şu ana kadar yapılaN aramada, ele geçirilen patlayıcı madde, silah ve mühimmatların dışında sadece 2 kanepenin olduğu öğrenildi.

Hücre evinde ele geçirilen 3 kilo TNT patlayıcının ise bir spor salonunu tamamen infilak ettirebileceği güçte olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Bu arada çatışma sırasında eve giren 1 özel harekat polisinin, 2 teröristin hedefi arasında kalınca hemen bir odaya girip kendini korumaya aldıktan sonra,1 teröristi teröristi etkisiz hale getirdiği, diğerini de arkadaşlarının ölü ele geçirdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!